01:20

1403/05/06

توصیه‌های6روزه هواشناسی به کشاورزان گیلانی

سازمان هواشناسی کشور توصیه‌های هواشناسی کشاورزی را تا ۲۳ خردادماه به کشاورزان سراسر کشور به شرح زیر ارائه کرد:

 

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبح رانکوه، سازمان هواشناسی کشور توصیه‌های هواشناسی کشاورزی را تا ۲۳ خردادماه به کشاورزان سراسر کشور به شرح زیر ارائه کرد:

گیلان:

باغبانی:

احتیاط در انجام عملیات سم پاشی و محلول پاشی از روز پنج شنبه تا یکشنبه به دلیل بارش پراکنده و وزش باد

تنظیم دمای گلخانه ها و کارگاه های پرورش قارچ به دلیل افزایش دما

با توجه به بالا بودن دمای هوا و لطیف بودن برگ سبز برداشت شده نسبت به انتقال سریع آن به کارخانه های چای سازی اقدام گردد.

با توجه به  افزایش دمای هوا و همچنین زمان برداشت برگ سبز چای، نسبت به وجین علف های هرز باغات چای اقدام گردد.

مبارزه با علف های هرز باغات خصوصا در محدوده تاج درخت

با توجه به افزایش دما باغداران زیتون و مرکبات در ساعات خنک روز عملیات پیوند بر روی درختان را انجام و نسبت به آبیاری پس از پیوند اقدام نمایند.

با توجه به شروع فعالیت کرم سفید ریشه نسبت به مبارزه مکانیکی، به کار گیری از تاه های نوری و شیمیایی در باغات مثمر و غیر مثمر اقدام نمایید.

زراعی:

به دلیل افزایش دما و احتمال آسیب به نشاء، زارعینی که عملیات نشاءکاری را انجام نداده اند هرچه زودتر نسبت به تسریع عملیات نشاءکاری اقدام نمایند.

با توجه به افزایش دمای هوا و عدم وقوع بارندگی طی روزهای آتی، مزارع سیفی کاری و جالیزی که دارای امکانات آبیاری بوده و انتقال نشاء محصولات به زمین اصلی صورت گرفته در صورت مشاهده علایم تنش خشکی و پژمردگی به صورت سبک و سطحی آبیاری شوند.

در اراضی شالیکاری که به مرحله پنجه دهی و وجین رسیده اند قبل از عملیات وجین کودهای سرک اوره و پتاس در مزارع استفاده گردد.

پایش ملخ در شهرستان های رودبار، سیاهکل، املش ، رودسر و آستارا  (با توجه به وجود پوره های ملخ)

دام و طیور:

تنظیم دمای  مرغداری ها و  دامداری ها و انبار ها به دلیل افزایش دما

زنبورداری:

ایجاد سایبان برای کندو ها  با توجه به روند افزایش دما

شیلات:

به دلیل احتمال افزایش دمای آب به بیش از ۲۸ درجه سانتی گراد، در این زمان از به کار بردن کودهای با ازت بالا نظیر اوره و کود مرغی جدا خودداری کنید.

پرورش دهندگان ماهیان گرم آبی، شرایط هوایی موجود بهترین زمان برای غذادهی دستی و علوفه دهی می باشد

با توجه به مساعد بودن شرایط جوی و دمای مناسب آب، در ساعات اولیه صبح نسبت به استفاده از کود های شیمیایی جامد، مایع و با درصد کمتر از کودهای حیوانی استفاده و هواده های مناسب نیز در استخر ها تعبیه گردد.

نوغان داری :

با توجه به نزدیکی به زمان تفریخ تخم نوغان هایی که در روزهای اول دریافت گردیده نسبت ، به تغییر رنگ آنها دقت نموده و و در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت ۸۰ درصد قرار دهند.

نوغان داران با توجه به افزایش دما و کاهش رطوبت روز و کاهش شبانه دمای و افزایش رطوبت در طول شب از کاهش دمای شبانه به کمتر از ۲۵ درجه و رطوبت ۸۰ درصد جلوگیری نمایند.

نوغانداران از انجام هرگونه عملیات هرس درختان توت خودداری نمایند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *