09:49

1403/09/01

نحوه تهیه هلی دلار / دسر محلی جیرگوابر

  1هلی-300x211

 صبح رانکوه/ در این بخش به معرفی آلوچه سبز که الان در فصل آن قرار داریم بپردازیم .

آلوچه در گویش گیلکی( جیرگوابر)” حلی “ یا ” هلی “ خواده می شود .

قدیمی تر ها گروهی جمع شده و به باغ دوستان رفته و برای چیدن حلی وقت زیادی را صرف میکردند و گاها سرگرمی خاطره انگیزی بود .

یکی از خوراکی های با مزه این میوه هلی دلار است که در روستای جیرگوابر از قدیم وجود داشته است . در این دسر مراحل زیر را معمولا اجرا مینمایند :

 

نحوه تهیه هلی دلار:

۱- آلوچه یا گوجه سبز به اندازه افراد خانواده؛ البته ترجیحاً از گوجه‌سبزهایی استفاده شود که هنوز سبز بوده و مزه ترشی دارند.

۲- نمک به مقدار لازم

۳- نعنا به مقدار لازم

۴- گوشت کوب (ترجیحاً فلزی) برای کوبیدن گوجه سبز

pap2هلی2

مقداری الوچه سبز تهیه کرده و داخل یک ظرف فلزی مقاوم می‌ریزیم.  قبل از شروع به کوبیدن گوجه سبز، کمی نمک و نعنا به آن اضافه می‌کنیم. حالا با گوشت‌کوب شروع به کوبیدن گوجه‌سبز کرده و بتدریج نمک و نعنا را به آن اضافه می‌کنیم. تا اینکه تمام گوجه‌سبزها کوبیده شده و از هسته جدا شوند.

مقداری الوچه سبز تهیه کرده و داخل یک ظرف فلزی مقاوم می‌ریزیم.  قبل از شروع به کوبیدن گوجه سبز، کمی نمک و نعنا به آن اضافه می‌کنیم. حالا با گوشت‌کوب شروع به کوبیدن گوجه‌سبز کرده و بتدریج نمک و نعنا را به آن اضافه می‌کنیم. تا اینکه تمام گوجه‌سبزها کوبیده شده و از هسته جدا شوند.

هلی3

حالا با یک هم زدن مختصر، دسر ما آماده میل کردن است.

1هلی

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *