صبح رانکوه/ در این بخش به معرفی آلوچه سبز که الان در فصل آن قرار داریم بپردازیم .
آلوچه در گویش گیلکی( جیرگوابر)” حلی “ یا ” هلی “ خواده می شود .
قدیمی تر ها گروهی جمع شده و به باغ دوستان رفته و برای چیدن حلی وقت زیادی را صرف میکردند و گاها سرگرمی خاطره انگیزی بود .
یکی از خوراکی های با مزه این میوه هلی دلار است که در روستای جیرگوابر از قدیم وجود داشته است . در این دسر مراحل زیر را معمولا اجرا مینمایند :
نحوه تهیه هلی دلار:
۱- آلوچه یا گوجه سبز به اندازه افراد خانواده؛ البته ترجیحاً از گوجهسبزهایی استفاده شود که هنوز سبز بوده و مزه ترشی دارند.
۲- نمک به مقدار لازم
۳- نعنا به مقدار لازم
۴- گوشت کوب (ترجیحاً فلزی) برای کوبیدن گوجه سبز
مقداری الوچه سبز تهیه کرده و داخل یک ظرف فلزی مقاوم میریزیم. قبل از شروع به کوبیدن گوجه سبز، کمی نمک و نعنا به آن اضافه میکنیم. حالا با گوشتکوب شروع به کوبیدن گوجهسبز کرده و بتدریج نمک و نعنا را به آن اضافه میکنیم. تا اینکه تمام گوجهسبزها کوبیده شده و از هسته جدا شوند.
مقداری الوچه سبز تهیه کرده و داخل یک ظرف فلزی مقاوم میریزیم. قبل از شروع به کوبیدن گوجه سبز، کمی نمک و نعنا به آن اضافه میکنیم. حالا با گوشتکوب شروع به کوبیدن گوجهسبز کرده و بتدریج نمک و نعنا را به آن اضافه میکنیم. تا اینکه تمام گوجهسبزها کوبیده شده و از هسته جدا شوند.
حالا با یک هم زدن مختصر، دسر ما آماده میل کردن است.