وزیر بهداشت طی دیداری با یکی از قدیمیترین چشم پزشکان ایرانی، چشم خود را تحت معاینه این پیشکسوت ۹۲ ساله چشمپزشکی کشور قرار داد.
به گزارش صبح رانکوه، سید حسن هاشمی به مناسبت فرار سیدن روز پزشک به دیدار محمد صادق پیروز یکی از پیشکسوتان چشم پزشکی رفت و در مطب این پزشک ۹۲ ساله حضور یافت.
در سال ۱۳۰۲ در شهر لاهیجان متولد شد. دبستان و دبیرستان را در شهرهای لاهیجان و رشت به اتمام رساند. تحصیلات دانشگاهی را در سال ۱۳۱۹ بدنبال پذیرفته شدن در آزمون ورودی دانشکده پزشکی تهران شروع کرد و در سال ۱۳۳۷ با مدرک تخصصی چشم پزشکی به پایان رساند. دکتر پیروز در سال ۱۳۶۷ پس از ۳۷ سال و ۸ ماه کار علمی و آموزشی در بیمارستان فارابی دانشگاه تهران با تقاضای خود بازنشسته شد.
تحصیلات رسمی و حرفه ای: محمد صادق پیروز دبستان و دبیرستان را در شهرهای لاهیجان و رشت به اتمام رساند. تحصیلات دانشگاهی را در سال ۱۳۱۹ بدنبال پذیرفته شدن در آزمون ورودی دانشکده پزشکی تهران شروع کرد و در سال ۱۳۳۷ با مدرک تخصصی چشم پزشکی به پایان رساند.ایشان در سال ۱۳۴۸ برای بررسی علمی به انگلستان عزیمت کرد و در بیمارستان مورفیلد لندن به تحقیق و پژوهش پرداخت.
خاطرات و وقایع تحصیل: محمد صادق پیروز از دوران تحصیل خود می گوید:”دوران تحصیل ما مقارن با جنگ بین الملل دوم بود. لذا مشکل معیشتی برای اغلب دانشجویان از لحاظ غذایی و محل زندگی وجود داشت. یادم هست برای تهیه نان کوپن می دادند آن هم نان سیلو. منزل من در پشت بازار بود. اتوبوس در سبز میدان بازار وجود داشت و مردم بدون صف با فشار وارد اتوبوس می شدند. من هم در همین وضعیت مجبور بودم به دانشکده بروم. ”
استادان و مربیان: پروفسور شمس، دکتر باستان، دکتر علوی، دکتر ضرابی، دکتر مرتضی کنی، پروفسور سمیعی، دکتر قریب، دکتر گیتی، دکتر عزیزی، دکتر اقبال، دکتر امیر اعلم، دکتر نیک نفس، دکتر نجم آبادی، پروفسور حکیم، دکتر کیهانی (اساتید تشریح)، دکتر گل گلاب (گیاه شناسی)، دکتر وارطانی(شیمی)، دکتر سهراب(میکروب شناسی) ،دکتر نشرودی(میکروب شناسی)، دکتر انصاری(پارازیتولوژی)، دکتر وکیلی(داخلی)، پروفسور عدل، دکتر وثوقی(جراحی)، دکتر معتمد، دکتر هنجن(جراحی)، دکتر چهرازی(بیماری اعصاب)، دکتر حسین رضاعی(بیماری های روانی)، دکتر نفیسی(استاد فارماکولوژی).
هم دوره ایها و همکاران: دکتر اهری،دکتر کیافر،دکتر عبدالحسین انتخابی،دکتر پاشا محققی ،دکتر نصرالله مژدهی،دکتر حسین مرشد،دکتر یوسف اکبر آزاد ،دکتر جواد فیلسوفی،دکتر حسن نمازی و دکتر محمد ارسطا از همکلاسی های محمد صادق پیروز بوده اند.مرحوم دکتر فتحعلی شمس، آقای دکتر محمدحسین لشکری از همدوره ایهای وی و دکتر میر ،دکتر رایس و دکتر میلر (انگلستان)از همکارن دکتر پیروز می باشند.
مشاغل و سمتهای مورد تصدی : رئیس درمانگاه چشم پزشکی بیمارستان فارابی از سال ۱۳۳۷
– رئیس درمانگاه با حق آموزشی در سال ۱۳۴۱
– سرپرستی گروه اموزشی چشم پزشکی از سال ۱۳۵۴
– مدیر گروه چشم پزشکی از سال ۱۳۵۸به مدت ۱۱ سال
– عضویت هیئت ممیزه دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۱
– عضویت در کمیته تخصصی گروه پزشکی هیئت ممیزه مرکزی دانشگاه تهران در سال ۱۳۶۳
– استاد گروه آموزشی چشم پزشکی از سال ۱۳۵۶
– مطالعه در رشته الکترورتینوگرافی و جراحی قرینه و مطالعه درباره تازه های گلوکوم در بیمارستان مورفیلد لندن از سال ۱۳۴۸ بمدت یکسال و نیم
– عضو هیأت تحریریه مجله پزشکی دانشکده پزشکی عضو و دبیر هیات ممتحنه و ارزشیابی رشته تخصصی چشم پزشکی از سال ۱۳۵۸
– دبیر انجمن چشم پزشکی ایران در سه دوره متوالی از سال ۱۳۵۷ الی ۱۳۶۴
-عضو انجمن چشم پزشکی بریتانیا و انجمن پزشکی فرانسه
محمد صادق پیروز از سال ۱۳۴۱ به ریاست درمانگاه با حق آموزش پذیرفته شدند و از تاریخ ۱۳۴۶ بنا به تصویب هیئت ممیزه دانشگاه تهران و شورای مرکزی دانشگاهها به دانشیاری رشته پزشکی انتخاب شد و در سال ۱۳۵۶ به درجه استادی گروه آموزشی چشم پزشکی نائل آمد./ صبح مشرق