« عمو چانچویی» اثری از عباس رسولی املشی منتشر شد.
به گزارش خبرنگارصبح رانکوه بررسی ویژگی ها و عناصر داستان در داستان های علی عمو ( اوّلین داستان نویس گیلان و پیشگام در داستان نویسی معاصر ) اثری از عباس رسولی املشی در چهار فصل منتشر شد.
این اثر شامل:
فصل اوّل: فعالیت های مبارزاتی، روزنامه نگاری و داستان نویسی افصح المتکلّمین املشی « علی عمو »
فصل دوم: ویژگی های زبانی، سبکی و محتوایی داستان های علی عمو
فصل سوم: بررسی عناصر داستان در داستان های علی عمو
فصل چهارم : داستان های علی عمو
نویسنده در مقدمه این اثر آورده است:
به عقیده ی بسیاری از کارشناسان، داستان به صورت نوین آن در ایران با مجموعه داستان « یکی بود یکی نبود » اثر سیدمحمّدعلی جمال زاده درسال ۱۳۰۰ شمسی آغاز شده است؛ در حالی که یک دهه پیش از آن شاهد خلق آثاری از « علی عمو» در نشریه « خیرالکلام » هستیم.
مطالعه داستان های « علی عمو» نشان می دهد که این شخصیّت برجستة سیاسی و فرهنگی گیلان نسبت به جمال زاده در امر داستان نویسی نوین پیشگام بوده است.
نویسنده در خلالِ داستان ها به اوضاع سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایران و به ویژه گیلان در دوره قاجار توجّه خاصی داشته است.
کاربرد واژگان و اصطلاحات اصیل گیلکی، ضرب المثل ها و رسوم و آیین های گذشته دور و نزدیک گیلان در متون داستان ها می تواند منبع و مرجع مهمّی برای مطالعات مردم شناسی و فرهنگ عامه باشد.
در این پژوهش به بررسی ویژگی ها و عناصر داستان در داستان های علی عمو پرداخته شده است.
باید اذعان نمود که مجموعه داستان های علی عمو با توجّه به مدرن بودن و برخورداری از نوآوری نسبت به شرایطِ زمانی ِآن ها، آغاز تحوّلی در داستان نویسی ایران بوده است.
این اثر را حوزه هنری گیلان توسط انتشارات « فرهنگ ایلیا » در مرداد 1396 انتشار داده است.
از عباس رسولی املشی شاعر، نویسنده، ویراستار و پژوهشگر گیلانی پیش از این سه اثر با عناوین : جهان فوتبال، فرصت سبز و نوبت آینه انتشار یافته است.