به گزارش رانکوه نیوز ؛ محمدمهدی صفری با اعلام این خبر افزود: شخم زمستانه اولین گام درکشت علمی برنج ودارای مزایای بی شماری است وبرنجکاران شهرستان بایدبه این گام اول توجه کنندچرا که افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفتهای برنج و غنی سازی خاک ازجمله مزایای شخم زمستانه مزارع برنج است.
وی تصریح کرد: شخم زمستانه موجب ازبین رفتن پناهگاه زمستانی آفت ها بخصوص کرم ساقه خواربرنج می شود و علاوه بر این سبب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول خواهد شد.
صفری اظهار داشت:ممکن است بنا به شرایط جوی درفصل بهار شاهد بروز کم آبی باشیم، درحالی که شخم زمستانه می تواند پشتوانه ای برای تسهیل شخم بهاره محسوب شود و با اندک میزان آب در اختیار کشاورز شالیکار بتواند زمین خود را برای انتقال نشاء آماده کند.
وی باتوجه به محدودیت های آبی به لزوم افزایش بهره وری مصرف آب اشاره کرد و گفت: به کشاورزان عزیز توصیه می شود ضمن بازسازی تعریض و ترمیم مرزکرتها با بستن خروجی های آب مزرعه اقدامات لازم را در خصوص حفظ آب ناشی از بارش بعمل آورند.
مدیرجهادکشاورزی املش بااشاره به مهمترین فواید اجرای شخم زمستانه گفت:شرایط مطلوب برای رشد و نمو گیاه درطول فصل زراعی، امکان بکارگیری به موقع کودهای پایه نظیر کودهای فسفات در زراعت برنج، کاهش هزینه های نیروی انسانی و ماشین آلاتی را از دیگر فواید شخم زمستانی می توان برشمرد.
صفری خاطرنشان کرد: شالیکاران هرچه سریعتر نسبت به شخم زمینهای شالیزاری باهدف استفاده از آب فراوان سطحی و از بین بردن علفهای هرز اقدام کنند.
وی همچنین یادآور شد که شهرستان املش ۳۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد و شالیکاران املشی همه ساله ۷۵ درصد اراضی شالیزاری را با بهره گیری از نزولات جوی و منابع سطحی شخم اولیه انجام می دهند.
علی خوشرفتار از روستای شکرپس بخش مرکزی املش و برادران حسینی از روستای رمشایه بخش رانکوه اولین شالیکاران شهرستان املش هستند که شخم زمستانه را از هفته قبل آغاز کرده اند.
انتهای پیام/