کشاورز قدیمی املش:

قیمت برنج به‌دست‌آمده در مقایسه با تورم‌ و کالاهای مصرفی کشاورزی همخوانی ندارد

یکی از کشاورزان قدیمی شهرستان املش گفت: قیمت برنج به‌دست‌آمده در مقایسه با تورم‌ها و کالاهای مصرفی کشاورزی همخوانی ندارد.

به گزارش رانکوه نیوز، به نقل از پانا، یکی از کشاورزان قدیمی شهرستان املش در خصوص مراحل آماده‌سازی برنج گفت: «مراحل کاشت و برداشت برنج در چند مرحله انجام می‌شود. مرحله اول شامل آماده‌سازی زمین، شخم زدن و مرزگیری؛ مرحله دوم، آماده کردن خزانه برنج به ۲ صورت دستی یا سبدی است که در روش دستی، ابتدا شلتوک (جو) را با آب و محلول قارچ‌کش مخلوط کرده و به مدت چهل‌ و هشت ساعت در آب خیس کرده و بعد از بیرون کشیدن شلتوک در گونی می‌گذاریم و در جای گرم نگه‌داری می‌شود تا زمانی که جوانه زد و سپس در خزانه شالیزار ریخته می‌شود.»

او ادامه داد: «در روش سبدی، ابتدا سبد را از خاک مخصوص پر می‌کنیم و سپس جوانه‌های جو را می‌کاریم و سپس کمی دیگر خاکروی جوانه‌ها ریخته و اجازه می‌دهیم چند روز در خانه و در جای گرم بماند و بعد از انتقال آن‌ها به خزانه‌ها روی آن‌ها را پلاستیک گرفته تا رشد کنند و بعد رشد کامل آن‌ها توسط زنان زحمتکش یا با استفاده از دستگاه‌ها کاشت می‌شود و در آخر برای برداشت برنج یا از دستگاه استفاده می‌شود یا به کمک مردهای روستا برنج برداشت می‌شود.»

ندیمی درباره مشکلات کاشت برنج افزود: «مشکلات برنج در دو مرحله برنجکاری  وجود دارد. بخشی از مشکلات در قبل از کاشت برنج است که نیاز به کودو یا آب کافی داریم و یک بخش از مشکلات نیز مربوط به بعد از کاشت برنج است که شامل هزینه‌های برداشت برنج یا سم آن است.»

وی در رابطه با ارزش این شغل خاطرنشان کرد: «کشاورزان با همه مشکلات و زحمات فقط هزینه دسترنج را به دست می‌آورند و بقیه محصولات، هزینه کاشت و برداشت می‌شود و قیمت برنج به‌دست‌آمده در مقایسه با تورم‌ها و کالاهای مصرفی کشاورزی همخوانی نداشته و دولت باید اقداماتی در جهت  خرید و فروش برنج و کشاورزان برنامه‌های حمایتی داشته باشد و یا با دادن وام و حمایت کافی از کشاورزان پشت آن‌ها باشد.»

خبرنگار : هستی اشکانی

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *