تودیع و معارفه های گیلان در سالی که گذشت

axe9751-300x200

سال ۹۲ سالی بود که دولت دهم روزهای پایانی عمر خود را سپری می کرد و کسی هم انتظار تغییر جدی در آن روزهای پایانی را نداشت هرچند احمدی نژاد بارها نشان داده بود که غیر قابل پیش بینی است.

نجفی استاندار گیلان شد

دکتر نجفی استاندار گیلان

بالاخره پس از پایان شمارش آرا در سال ۹۲، روحانی رئیس جمهور شد تا نوید بخش تغییراتی باشد که بسیاری با چشم امید به آن نگاه می کردند. شاید مهمترین و خاطره انگیزترین انتصاب سال ۹۲ بر میگردد به وقتی که پس از کش و قوس های فراوان بالاخره استاندار گیلان مشخص شد و مردی کم حاشیه از آستانه سر برآورد و بر مسند استانداری گیلان تکیه زد. مردی که کمتر کسی حتی تا آخرین روزها هم برای او شانسی قائل بود.

مهمترین نامی  که آن روزها برای استانداری گیلان مطرح بود، عبدالغفار شجاع بود. رئیس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی در گیلان که البته کمی بعد به عنوان مشاور دکتر نوبخت منصوب شد تا سهم خود را از دولت اعتدال بگیرد. در کنار شجاع نام هایی مانند هادی حق شناس، احمد رمضانپور، سید کاظم دلخوش، روح الله قهرمانی و … به چشم می خورد.

معاون سیاسی امنیتی استانداری کیست؟

احمدی پور معاون سیاسی استاندار گیلان

پس از انتصاب نجفی به عنوان استاندار گیلان، حالا نوبت معاونت سیاسی امنیتی استانداری بود تا شایعات در موردش به بالاترین حد ممکن برسد و این بار هم به سبک و سیاق قدیم نام هایی مطرح شود. نام هایی که گاهی منتسب به نمایندگان بودند و گاهی از آن ها به عنوان اصلاح طلب و اصولگرای میانه نام برده می شد. اما اصل غافلگیری در انتصابات استانداری، اصلی نبود که تنها به نام نجفی ختم شود، احمدی پور هم کسی بود که انتصابش با اعتراض های فراوانی همراه بود. اعتراض هایی از جنس اصولگرایی.

احمدی پور فرماندار سابق شهرستان‌های رودسر، تالش و آستانه اشرفیه و همچنین مدیرکل پیشین کتابخانه‌های عمومی گیلان بود که با حکم استاندار و تأیید وزرات کشور جایگزین محمد اکبرزاده معاون سیاسی و امنیتی نجفی شد.

خلیلی شهردار رشت شد

خلیلی شهردار رشت

پس از برگزاری موفق و البته پرحاشیه انتخابات شورای شهر رشت، همه منتظر تصمیم سرنوشت ساز این شورا برای انتخاب شهردار بودند. نام ها مطرح شد، شورا جلسات فراوان تشکیل داد، عده ای هم مانند جابر کوچکی نژاد در طول جلسات از ادامه روند کاندیداتوری انصراف دادند تا بالاخره خلیلی به عنوان شهردار رشت معرفی شد.

غیربومی وی مهمترین بهانه ای بود که دستمایه مخالفان شد تا در همان روزهای ابتدایی این مساله را به عنوان مهمترین دلیل برای اشتباه قلمدادکردن تصمیم شورای شهر رشت بدانند.

هر چند که همان روزها جمشیدی دفاع تمام قدی از خلیلی کرد و گفت تمام این ها بهانه است و اصل قضیه این مخالفت ها چیز دیگری است. در هر حال قصد نداریم پشت پرده انتخاب خلیلی را بررسی نماییم!! اما باید بگوییم که خلیلی به حق پایبند مسایل سیاسی نشد و به عمران شهر پرداخت هر چند که خیلی زود فشارها بر او و مجموعه شهرداری شروع شد و …

دکتر رضی به سرپرستی دانشگاه گیلان رضایت داد

دکتر رضی سرپرست دانشگاه گیلان

انتقادات از حاتم زاده به اوج رسیده بود. وی که در روزهای آخر مسئولیتش در دانشگاه گیلان به شدت از طرف برخی جریان ها مورد هجمه شدید قرار گرفته بود، می دانست که دوران مسئولیت ۸ ساله اش در دانشگاه گیلان رو به پایان است و باید به زودی با ریاست دانشگاه گیلان خداحافظی کند.

نام دکتر رضی اما همیشه در سایه نام هایی مانند دکتر میر حسینی و دکتر دمیرچی مخفی ماند تا آن که انتصابش به عنوان سرپرست دانشگاه گیلان همانطور که پیش بینی می شد موجی از شادی را در بین جامعه دانشگاهی به راه انداخت و البته مخالفان سرسختی هم پیدا کرد.

مشاور دیروز و سرپرست امروز دانشگاه گیلان که کارنامه درخشانی از پژوهش در حوزه ادبیات فارسی داشت و از قضا دستی هم بر شعر و شاعری، در برابر این مخالفت ها سکوت کرد. شاید تجربه چندین و چند ساله اش از سال ۶۶ که به عنوان مسئول جهاد دانشگاهی گیلان معرفی شده بود تا سال ۸۶ که دبیر اجرایی چهارمین همایش پژوهشهای زبان و ادبیات فارسی بود، به او آموخته بود که معمولا در گیلان انتصابی بی سر و صدا نمی شود!!

اما قضیه مخالفت ها از دکتر رضی پا را از گیلان هم فراتر نهاد تا آن جا که نماینده اصولگرای تهرانی در صحن علنی مجلس از انتصاب او نام برد و گفت که استاندار گیلان هم حتی موافق انتصاب رضی نیوده است. هر چند که استانداری خیلی زود این نقل قول را تکذیب کرد. در هر حال انتصاب دکتر رضی در دولت تدبیر و امید، امیدهای فراوانی را نسبت به اصلاح امور در دل دانشگاهیان استان زنده کرده است.

اصولگرای معتدل فرماندار رشت شد

عیسی مهدوی فرماندار رشت

مهندس سید عیسی مهدوی به عنوان فرماندار رشت جایگزین عظمتی شد تا عظمتی که حاشیه های فراوانی هم در دوران حضورش در فرمانداری با نام او عجین شده بود، بالاخره کرسی فرمانداری رشت را به مهدوی واگذار کند. هر چند که عظمتی از همان روزهایی که سودای شهردار شدن را در سر می پروراند می دانست که خیلی زود باید با فرمانداری خداحافظی کند.

مهدوی اما وقتی به عنوان شانس اول فرمانداری رشت معرفی شد که حکم فرمانداری پوراوزان در راهروهای وزارت کشور گم شد. انتصاب مهدوی که بیشتر از او به عنوان یک نیروی اصولگرا نام برده می شود در کنار عدم توفقیق پوراوزان در راه تصدی بر کرسی فرمانداری رشت، به خوبی ردپای اصولگرایان را در جریان انتصاب فرماندار رشت آشکار کرد تا نشان دهد که به قول اشکوری اصولگرایی یک جریان زنده است.

بالاخره جانعلی پور رفت!!

هادی بادروح به عنوان سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان جانشین جانعلی پور شد. جانعلی پور که تصور می شد خیلی زودتر از این ها به دلیل طومارها و نامه های زیادی که به تهران رفته بود و حکایت از گله مندی برخی ها را از عملکرد وی بود، برکنار شود تا همین چند روز پیش هم در راس امور اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان قرار داشت.

اسماعیل جانعلی پور که از خرداد سال گذشته این نهاد را از احمدی پور معاون سیاسی امنیتی فعلی تحویل گرفته بود به صرف جوان بودن تلاش زیادی در احیای فرهنگ کتابخوانی در گیلان داشته است اما تلاشی بی ثمر چرا که سرانه فضای مطالعه در گیلان همچنان یک و سه دهم متر مربع برای هر ۱۰۰ نفر است در حالیکه سرانه فضای مطالعه در سطح کشور دو متر است. کتابخانه مرکزی نیمه کاره گیلان هم که بعد از نه سال در حال تبدیل شده به یک اثر باستانی است.

هادی بادروح پیش از این مدیریت فناوری اطلاعات اداره کل کتابخانه‌های عمومی گیلان را به‌عهده داشت. کسب رتبه برتر فناوری اطلاعات در بین اداره‌های کل کتابخانه‌های عمومی کشور گوشه‌ای از افتخارات این مدیریت در زمان تصدی بادروح بوده است.

گفتنی است انتصاب وی به عنوان سرپرست کتابخانه‌های عمومی گیلان با استقبال فراوان کارمندان و کتابداران این اداره روبرو شده است.

چرا برزیگر گریه کرد!

برزیگر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان

پیرمرد شصت و چندین ساله که حالا سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان شده بود، در مراسم معارفه اش گریه کرد تا نشان دهنده شادی زایدالوصفش از تصدی بر سکان هدایت دانشگاهی باشد که خودش روزی یکی از بنیان‌گذاران آن بوده و سال‌ها سمت معاونت آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی این نهاد را به‌عهده داشته است.

هرچند که برزیگر یکی از خصوصیات بارز خود را فراجناحی بودنش می داند و می گوید:” به هیچ گروه، سازمان و جناح‌های مختلف، وابسته  نبودم، نیستم و نخواهم بود” اما معادلات سیاسی در گیلان بالاخص پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید پیچیده تر از آن است که سکان هدایت دانشگاه گیلان را به دستان کسی بسپارد که تنها به دادن شعار استقلال اکتفا نکند و سعی کند در رفتارش واقعا مستقل باشد!

وی پس از روی کار آمدن دست به تغییرات اساسی در پست های مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی زد که در آینده به برخی از انتصاباتش با دید دقیق تری نگاه خواهیم کرد!

انتصابی که پیش بینی می شد

یونس رنجکش

رنجکش مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان شد تا بار دیگر نام روزنامه اش که دیگر با نام او عجین شده است، بر سر زبان ها بیفتد. البته انتصاب رنجکش را می شد خیلی زودتر از این ها پیش بینی کرد و شاید بتوان گفت پیروزی چشمگیر حزب اعتدال و توسعه در گیلان علی رغم عدم حمایت هیچ یکی از نمایندگان گیلان، مرهون تلاش های افراد انگشت شماری از جمله رنج کش است.

رنجکش که نامش عنوان یکی از محتمل ترین گزینه ها برای تصدی بر مدیر کلی فرهنگ و ارشاد گیلان برده می شد، سرانجام سر از معاونت امور اجتماعی استانداری درآورد تا بهانه ای برای مخالفانی باقی نگذارد که رنجکش را نیامده متهم به سوء استفاده از منابع دولتی به نفع روزنامه اش می کردند!!

ایثارگر خستگی ناپذیر معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان شد

حجت شعبانپور معاون عمرانی استانداری گیلان

مرد کم ادعایی که در زمان تصدی اش بر سازمان راه و شهرسازی گیلان زودتر از همه بر سر کار می رفت و دیرتر از همه محل کار خود را ترک می کرد، علی رغم برخی مخالفت ها معاون عمرانی استاندار شد تا نشان دهد تجربه موفق، سابقه درخشان و پاکدستی ارزش هایی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.

حجت شعبانپور که سابقه ی مدیرکلی راه و شهرسازی گیلان، مدیرکلی مسکن و شهرسازی استان و مدیرکلی نوسازی مدارس گیلان را درکارنامه خود دارد، مدتی هم به عنوان یکی از گزینه های تصدی بر شهرداری رشت مطرح بود و علیرغم آنکه شانس بسیاری برای تصدی بر کرسی شهرداری رشت داشت، داوطلبانه از حضور در انتخابات شهردار در صحن شورا انصراف داد.

وی رضایت خدا، شهدا و خانواده معظم آنان و مردم گیلان را در روز معارفه اش مهمترین ارزش هایی دانست که به آن ها پایبند بوده و خواهد بود.

انتصاب شعبانپور به عنوان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان را می توان یک انتصاب کاملا فراجناحی و تنها بر پایه شایسته سالاری دانست./پرتال اشکوریها

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *