وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به معاون اول رییس جمهوری درخواست کرد دستگاه های اجرایی اعم از لشگری و کشوری چای مصرفی خود را از کارخانه های تولیدکننده داخلی تامین کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبح رانکوه، «محمود حجتی» در این نامه تاکید کرد خرید از کارخانه های تولیدکننده داخلی به رونق بیشتر صنعت چای کشور و همچنین کاهش نگرانی تولیدکنندگان داخلی از فروش بموقع محصولات می انجامد.
حجتی افزود: چای ایرانی به دلیل استفاده نکردن از سموم شیمیایی، سالم ترین چای دنیا محسوب می شود.
وی تصریح کرد: تداوم تولید این محصول که در سال های اخیر با حمایت دولت تدبیر و امید از رونق و افزایش قابل توجهی برخوردار بوده است، ضمن حفظ اشتغال و تامین معیشت کشاورزان می تواند بخش مهمی از مصرف کشور را تامین کند.
این مسوول آمادگی سازمان چای کشور را برای همراهی و مشاوره در زمینه تامین چای مصرفی دستگاه های اجرایی از طریق سندیکای کارخانه های چای سازی اعلام کرد.
رییس سازمان چای کشور چندی پیش گفت: مصرف چای خشک تولید کشور در سال ۱۳۹۲ نزدیک به ۱۹ هزارتن بود و این رقم در سال ۱۳۹۵ به ۳۱ هزارتن رسید که معادل ۶۳ درصد افزایش مصرف را نشان می دهد.
به گفته «محمدولی روزبهان»، تولید برگ سبز چای در سال ۱۳۹۲ نزدیک به ۸۰ هزارتن بود که با کمک های دولتی این میزان در سال ۱۳۹۵ به ۱۳۹ هزارتن افزایش یافت.
وی اعلام کرد سالیانه ۷۲ درصد چای مصرفی کشور از محل واردات تامین می شود که با تلاش های دولت تدبیر و امید در حمایت از چایکاران ایرانی میزان واردات چای خارجی ۱۱ درصد کاهش یافت.
رییس سازمان چای کشور برخی اقدام های حمایتی دولت را افزایش قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای، پرداخت وام های به زراعی، پرداخت وام به کارخانجات چای، تشکیل صندوق حمایت از صنعت چای کشور با پرداخت ۱۰۰ درصد سهام چایکاران توسط دولت، تامین نقدینگی کافی خرید برگ سبز چای و پرداخت بموقع مطالبات چایکاران عنوان کرد.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودکفایی در تولید کالاها بویژه محصولات غذایی از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (۱۳۹۶) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».