خطر برداشت قارچ‌های سمی در مناطق جنگلی گیلان

رویش انواع قارچ در مناطق جنگلی گیلان در فصل بهار، خطر برداشت و مصرف قارچ‌های سمی در این استان را افزایش داده است.

به گزارش رانکوه نیوز؛ منوچهر پارسافر، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به فرا رسیدن بهار و رویش انواع قارچ در مناطق جنگلی استان گفت: قارچ‌های سمی از نظر شکل، رنگ، بو و مزه شباهت بسیاری به قارچ‌های خوراکی دارند و مصرف آن‌ها بسیار خطرناک است

به گفته مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گیلان، تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی دشوار است و فقط به وسیله متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و بی‌توجهی به این مسئله موجب بروز اتفاقات ناگوار برای خانواده‌ها و ضایعه در جامعه خواهد شد.

پارسافر گفت: یکی از نکات مهم در ارتباط با سموم این است که برای اغلب آن‌ها، پادزهر و به‌نوعی بستگی به میزان مصرف و شدت مسمومیت امکان درمان وجود دارد، اما برای سم قارچ، پادزهر خاصی وجود ندارد و معالجه میسر نیست.

او تصریح کرد: با مصرف قارچ‌های سمی علائم مسمومیت ۴ تا ۵ ساعت و گاهی تا ۲۴ ساعت به‌صورت تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، بی حالی، عطش، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج یا بی‌قراری ظاهر می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *