محمدمهدی صفری در گفتگو با خبرنگار رانکوه نیوز با اشاره به برداشت ۳۸۰ تن معادل ۴۰ درصد کل محصول نارنج در شهرستان املش اظهار داشت: نارنج میوه ای از گروه مرکبات است که به دلیل داشتن ویتامین C می تواند تامین کننده بخش قابل توجهی از نیاز بدن انسان باشد.
وی ادامه افزود :درخت نارنج،مادر مرکبات بوده و پایه بسیار خوبی برای پیوند شاخه های نارنگی و پرتقال است و از عصاره میوه نارنج در صنعت شامپو سازی و عطر سازی استفاده میشود.
صفری تصریح کرد: برداشت محصول نارنج در سطح ١١۵ هکتار از باغات پراکنده املش از اوایل آبان ماه آغاز شده و تاکنون ۳۸۰ تن معادل ۴۰ درصد کل محصول برداشت شده و پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت در پایان سال ۹۲۰ تن محصول به ارزش ۲ میلیاردو ۷۶۰ میلیون تومان برداشت و بازار مصرف عرضه شود.
مدید جهاد کشاورزی املش بیان داشت : از جمله فرآوری نارنج میتوان به عرق بهار نارنج، مربا، دمنوش و ترشی اشاره نمود و همچنین پوست نارنج نیز تقویت کننده معده و انگل های دستگاه گوارش را خارج کرده و از آب نارنج و رب آن برای خوش بوکردن و بهبود طعم غذا استفاده می شود.
وی گفت: متوسط عملکرد در هکتار نارنج در این شهرستان ٨ تن و عمده محصول نارنج شهرستان املش به بازارهای محلی استان از جمله رشت، انزلی و نیز در استانهای تهران، همدان، قزوین و اصفهان صادر می گردد و قیمت هر کیلو نارنج در بازار محلی املش ۳٠٠٠٠ ریال می باشد.
شهرستان املش ٣٠٧٢ هکتار باغ مرکبات و ۴۳٠٠ بهره بردار دارد.
امتهای پیام/