صنعت چای کشورمان علاوه بر میزان اشتغالزایی و رشد اقتصادی در دنیای مدرن امروزه به عنوان نوشیدنی گرم گیاهی دارویی با اهمیت،دارای خواص متعددی دارد که مهم ترین این خواص ضد درد ،ضدآلزایمر،ضد باکتری ،ضد سرطان ،ضد افسردگی ،ضد قند خون ،ضد التهاب ،ضد چهش ژنی ،مقوی قلب ،محافظ کبد،باعث کاهش فشار خون ،و محرک قدرت ایمنی و…بدن می گردد.که موجبات این نعمت را مرهون زحمات چایکاران هستیم که امید است دولت با قوت هر چه تمام تر به حمایت این صنعت بپردازد چرا که همواره چای ایرانی بدون هیچ افزودنی دارویی گیاهی و از نظر عطر و طعم بهترین چای ارگانیک در دنیا است.
پایگاه خبری تحلیلی صبح رانکوه: خبر نگار ما با آقای مهدی سلیمی مدیر کارخانه چایسازی شادروان مهندس غروی به گفتگو پرداخته است وی به اشاره مطلب فوق افزود :این کارخانه استیجاری ،موقوفه شادروان مهندس غروی بوده است .ایشان پس از احداث ،این کارخانه را به اوقاف بخشیدند و هر ساله یک نفر بر اساس مزایده برنده شده وآنرا اداره می کند شایان ذکر است این کارخانه در شهر رانکوه بالاتر از شهرداری در شهر املش واقع گردیده است و ما دومین سال پیاپی این کارخانه را اجاره کرده ایم.شریک کاریم برادر خانم و پدر خانم بنده با حداقل 20سال تجربه کاری که جزءهیئت مدیره کارخانه های بزرگ چایسازی رانکوه هستند.وی در بحث اشتغال زایی افزود:کارهای ما به دست پیمانکار سپرده شده است ،اکثر پرسنل ما آذری و چیزی 30نفر در این کارخانه مشغول بکارند.وی بهترین چای ایرانی را در کوهپایه های رانکوه شهرستان املش که کارخانه در آن واقع گردیده است.عنوان کرد و در ادامه افزود :در سال 73-72 صنعت چای دچار بیماری گردید بجای اینکه همان زمان این صنعت را درمان کنندمدام به آن مسکن دادند و سیاستهای نادرست در دوران گذشته این صنعت را دچار چالش های فراوانی کرد که خوشبختانه در دوره ریاست جمهوری دکتر روحانی بر مشکلات خرید برگ سبز چای کاسته شد.و کشاورزان چایکار ما با خیال آسوده اقدام به برداشت برگ سبز چای خود می کنند.قبلاً باغ ها به امان خود رها بود و تسهیلات بهزراعی موجب گردید که امسال کشاورزان چایکار استقبال خوبی از بهزراعی باغ انجام داده اند و خوشبختانه قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای نیز افزایش یافته است .اما یکسری مشکلات برای کارخانه های چایسازی وجود دارد که باید با قوانین نظارتی آن را حل نمود که آن فراهم سازی بستر برای قرارداد چای داخلی در سبد کالای خانوارها ،تشویق صادرات به جای واردات چای خارجی است.وی اشاره به دیگر مشکلات این صنعت افزود :سازمان چای برای تصفیه هرماه چکهایی به تاریخ از ما دریافت می کند در چین اول که از چای بهاره استقبال می شود معمولاً هیچ کارخانه ای مشکل پرداختی ندارد اما چین دوم و سوم و چهارم کلاً بازار چای خشک راکت می ماند،از طرفی کارخانه دار به مردم بدهی دارد و باید مطالبتشان را بپردازد چون به سازمان چای تعهد داده ایم متاسفانه سازمان نیز به تاریخ ،چک کارخانه داررا برگشت می زند.وی با بیان تاسف چای سنواتی را از مهم ترین مشکلات صنعتی چای دانست و افزود:سال گذشته تعدادی از افراد سود جو چای سنواتی را با چای بهاره اسانس زده،فروختند که متاسفانه مردم بدون اطلاع از مضرات چایهای افزودنی که دارای سموم خطرناک است استقبال می کنند در حالیکه چای ایرانی کاملاً اورگانیک ودارای خواص دارویی بوده هیچ گونه افزودنی در آن نیست و اینجاست که کارخانه دار در فروش چای نوبت دوم،سوم و چهارم دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد چنانچه چای بهاره را کیلویی 12 هزار تومان می فروشیم ولی همین چای را در فصل زمستان هزار و هشتصد تا دوهزار و دویست تومان از ما خریداری می کنند ،که حتی نمی توانیم پاسخگوی پرسنل خود باشیم .وی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان ساخت:دکتر روزبهان رئیس سازمان چای کشور سنواتی به ما داه اند ایشان تأکید کردند که جلوی چای سنواتی گرفته شود تا اینکه فروش چای در کارخانه ها به پایان برسد.غلارغم چای های سنواتی (کهنه)معدوم و فروخته شده باز این گونه چای بسیار فراوان است که امیدواریم دولت از خطر ورود چای سنواتی به بازار جلوگیری و آنها را معدوم کند .وی با بیان اینکه در این کارخانه بهترین نوع چیدن چای توسط ما به کشور آموخته می شودرا در ساخت چای با کیفیت پراهمیت دانست و در خصوص فرق بین چای ایرانی و خارجی افزود:یک لیوان چای ایرانی و لیوان دیگر چای خارجی بریزید پس از یک ساعت هر دو لیوان را خالی کنید خواهید دید در چای ایرانی لکه ای در لیوان دیده نمی شود ،اما چای خارجی لکه هایی دور تا دور لیوان پیداست متوجه خواهید شد با وجود شیمیایی بودن کاملاً برای انسان مضر است .وی درباره انتظارات خود از مسئولین اظهار داشت :امیدواریم با همت مسئولین محترم جلوگیری چای سنواتی و دلالان ورود صنعت چای گرفته شود و چای ایرانی در سبد کالای ایرانی قرار گیرد،بسیاری از مناطق کشورمان از چای خارجی که نیاز به دم کشیدن بیشتر ندارد استفاده می کنند ،بهتر است رسانه ها رسالت خود را بابت شناسایی این گونه چای ها به مردم بشناسانند.وی در پایان با تشکر از دکتر روحانی ،دولت تدبیر و امید که در این بخش حمایتهای فراوانی داشتند و همچنین از دکتر روزبهان رئیس جدید سازمان چای کشور که همواره تلاشهای بی شائبه ای را خصوصا در مورد چای سنواتی داشته اند کمال تقدیر را کرد./ توسعه شمال