او ادامه داد: «در روش سبدی، ابتدا سبد را از خاک مخصوص پر میکنیم و سپس جوانههای جو را میکاریم و سپس کمی دیگر خاکروی جوانهها ریخته و اجازه میدهیم چند روز در خانه و در جای گرم بماند و بعد از انتقال آنها به خزانهها روی آنها را پلاستیک گرفته تا رشد کنند و بعد رشد کامل آنها توسط زنان زحمتکش یا با استفاده از دستگاهها کاشت میشود و در آخر برای برداشت برنج یا از دستگاه استفاده میشود یا به کمک مردهای روستا برنج برداشت میشود.»
ندیمی درباره مشکلات کاشت برنج افزود: «مشکلات برنج در دو مرحله برنجکاری وجود دارد. بخشی از مشکلات در قبل از کاشت برنج است که نیاز به کودو یا آب کافی داریم و یک بخش از مشکلات نیز مربوط به بعد از کاشت برنج است که شامل هزینههای برداشت برنج یا سم آن است.»
وی در رابطه با ارزش این شغل خاطرنشان کرد: «کشاورزان با همه مشکلات و زحمات فقط هزینه دسترنج را به دست میآورند و بقیه محصولات، هزینه کاشت و برداشت میشود و قیمت برنج بهدستآمده در مقایسه با تورمها و کالاهای مصرفی کشاورزی همخوانی نداشته و دولت باید اقداماتی در جهت خرید و فروش برنج و کشاورزان برنامههای حمایتی داشته باشد و یا با دادن وام و حمایت کافی از کشاورزان پشت آنها باشد.»
خبرنگار : هستی اشکانی