رئیس پژوهشکده چای از فعالیت گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید به منظور بررسی اولیه و تبادل اطلاعات علمی و فنی در مورد طرحهای ارائه شده در این پژوهشکده خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبح رانکوه، رضا آزادی عصر امروز در جریان بازدید از باغهای چای این شهرستان با اشاره به توانمندیهای پژوهشکده چای اظهار کرد: گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید در پژوهشکده مذکور فعال شده است.
وی به فعالیت گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید به منظور بررسی اولیه و تبادل اطلاعات علمی و فنی در مورد طرحها و پروژههای ارائه شده توسط محققان و ارجاع آن برای تأیید نهایی به کمیته علمی و فنی پژوهشکده چای اشاره کرد و افزود: گروه مذکور به منظور رسیدن به اهداف تحقیقاتی در زمینههای مختلف کشاورزی فعالیت میکند.
رئیس پژوهشکده چای با بیان اینکه ایستگاهها و پایگاههای تحقیقاتی در اختیار گروه پژوهشی فناوری و مدیریت این پژوهشکده گذاشته شده است، تصریح کرد: گروه پژوهشی مذکور دارای سه آزمایشگاه تخصصی خاک و آب، گیاهپزشکی و آبیاری، یک کارگاه تخصصی در حوزه ماشینآلات و مکانیزاسیون است و از بایگانی نقشه باغهای چای کشور بهره میبرد.
آزادی، انجام آزمون کامل خاک محصولات مختلف کشاورزی با اندازهگیری بسیاری از عناصر مهم غذایی را از وظایف پژوهشی حاکمیتی گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید پژوهشکده چای خواند و بیان کرد: شناسایی عوامل بیماریزای قارچی و «نماتدی»، آفتها و علفهای هرز محصولات کشاورزی از قابلیتهای گروه پژوهشی مذکور است.
وی به انجام خدمات علمی و پژوهشی کشت و خالصسازی آزمایشگاهی عوامل بیماریزای قارچی محصولات کشاورزی توسط گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید پژوهشکده چای اشاره کرد و گفت: استخراج و تعیین میزان جمعیت «نماتدی» انگل گیاهی در خاک و ریشه محصولات کشاورزی از وظایف گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید است.
رئیس پژوهشکده چای با اشاره به بررسی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک باغهای چای توسط گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید این پژوهشکده، خاطرنشان کرد: مطالعه وضعیت تغذیه گیاهی، کنترل فرسایش خاک و اصلاح آن برای ارتقای کیفیت و کمیت محصول چای توسط گروه پژوهشی مذکور انجام میشود.
آزادی از مطالعه روشهای مختلف آبیاری و اثر آن روی افزایش کمی و کیفی محصول و امکان توسعه آبیاری بارانی در باغهای چای خبر داد و یادآور شد: مطالعه آفتها، بیماریها و علفهای هرز و عوامل خسارتزا به محصول و همچنین مطالعه روشهای کنترل بهویژه بیماری نماتد مولد زخم ریشه چای توسط گروه پژوهشی فناوری و مدیریت تولید پژوهشکده چای انجام میشود./ فارس