حفاران غیرمجاز پل تاریخی املش گیلان تحویل مقامهای قضایی شدند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد: حفاران غیرمجاز بر روی یکی از پل های تاریخی شهرستان املش توسط ضابطان پایگاه حفاظتی میراث فرهنگی این شهرستان حین ارتکاب جرم دستگیر و تحویل مقامهای قضایی شدند.

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبح رانکوه به نقل از ایرنا، رضا علیزاده روز پنجشنبه اظهار داشت: بر اساس گزارش های واصله از مخبران محلی مبنی بر حفاری غیرمجاز اشخاصی بر روی یکی از پل های تاریخی شهرستان املش که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، ضابطان یگان حفاظت این شهرستان بلافاصله به صحنه وقوع جرم اعزام شدند.
وی افزود: در جریان اجرای این عملیات دو مجرم دستگیر و با توجه به محرز بودن جرم این افراد، دستگیر شدگان به اتهام حفاری غیرمجاز و تخریب ابنیه تاریخی برای تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی به بزه انتسابی به مرجع قضایی شهرستان املش ارجاع داده شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در خصوص میراث فرهنگی استان گفت: یک هزار و ۶۰ اثر ثبتی شامل ۹۷۹ ثبت شده فرهنگی تاریخی، سه اثر ثبت شده طبیعی، ۵۳ اثر ناملموس، ۱۷ اثر منقول و هشت رخداد تاریخی به ثبت ملی رسیده است.
به گفته علیزاده، همچنین ۱۹ موزه شامل پنج موزه تحت پوشش اداره کل، ۹موزه مشارکتی و پنج موزه مجموعه داران بخش خصوصی در گیلان فعال است.
شهرستان املش واقع در شرق گیلان در فاصله ۷۵ کیلومتری شهرستان رشت و در ۱۶ کیلومتری شهرستانهای رودسر و لنگرود قرار دارد و قدمت این شهر به دوران سلطنت شاه عباس صفوی بر می گردد.
کشف آثاری از سده‌های پیشین، حکایت از پیشینه کهن تاریخی قبل از اسلام در این ناحیه دارد . در املش آثار باستانی مهمی همچون کوزه‌های زرین و گلی از اشکال حیوانات، مجسمه و سلاح‌ های ساخته شده از جنس برنز، نقره و طلا به دست آمده است . قدمت برخی از این اثار به اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره قبل از میلاد مسیح برمی گردد.
از لحاظ هنری، بخش املش از ویژگی هنری خاصی برخوردار است و از نظر پیکر تراشی و پیکر سازی و کوزه گری دارای ابتکارات بدیعی است و آثار بدست آمده متعلق به قرون نهم و هشتم پیش از میلاد گویای این مدعاست و بخشی از این آثار هم اکنون در موزه ‘لوور’ فرانسه و موزه ‘نادر’ مشهد موجود بوده و به ثبت رسیده است.
در مقایسه با تپه مارلیک، تمدن املش از لحاظ شیوه و زمینه دارای تفاوت‌هایی است، اما در استفاده از اشکال حیوانات مشترکند. با نمایش سفالینه‌ها و اشیای فلزی املش به سال ۱۹۶۴ میلادی در موزه نوشاتل سویس، هنر و تمدن املش شناخته شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *