هوسمی با اشاره به خطرناکتر بودن و آسیبزا بودن “نماتد مولد زخم ریشه” چای گفت: خشکسالی گرچه امسال هم به باغات آسیب زد و باعث سوختن برگهای درختان شد، اما نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری را شاهد بودیم، چرا که بارش باران به مراتب بهتر از پارسال بود.
به گزارش صبح رانکوه، رییس اتحادیه چایکاران شمال گفت: خشکسالی و آفت “نماتد مولد زخم ریشه” چای از مشکلاتی بود که امسال چایکاران با آن دست و پنجه نرم کردند و از سوی دیگر روند نامنظم پرداخت مطالباتشان بر بار مشکلاتشان افزوده است.
ایرج هوسمی اظهار کرد: با توجه به قرار داشتن در روزهای پایانی برداشت برگ سبز چای به نظر میرسد امسال حدود 85 هزار تن از این محصول از باغات برداشت شود.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که چایکاران در سال جاری با آن دست و پنجه نرم کردند خشکسالی و آفت “نماتد مولد زخم ریشه” چای بود که البته این آفت حدود 15 سال است گربیانگیر چایکاران است.
رییس اتحادیه چایکاران شمال با بیان اینکه آفت “نماتد مولد زخم ریشه” چای در شهرستانی مانند املش بیش از دیگر مناطق چاییخیز شمالی بروز پیدا کرده است، ادامه داد: این آفت در سالهای گذشته بر اثر نهالهای آلوده چای از کشورهای دیگر به ایران وارد شد که همچنان به عنوان یکی از مشکلات برای چایکاران وجود دارد و متخصصان و کارشناسان باید برای از بین بردن آن فکری جدی کنند و باید دستگاههای متولی مانند سازمان حفظ نباتات و موسسه نهال و بذر بر واردات نهال چای در سالهای آینده نظارت ویژهای داشته باشند.
هوسمی با اشاره به خطرناکتر بودن و آسیبزا بودن “نماتد مولد زخم ریشه” چای گفت: خشکسالی گرچه امسال هم به باغات آسیب زد و باعث سوختن برگهای درختان شد، اما نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری را شاهد بودیم، چرا که بارش باران به مراتب بهتر از پارسال بود.
وی همچنین در خصوص وضعیت تجهیز باغات به سیستمهای آبیاری نوین تصریح کرد: باغداران چندان استقبالی از این مساله ندارند، چراکه تا برای آنها محرز نشود که سیستمهای آبیاری نوین میتواند برایشان صرفه اقتصادی داشته باشد، اقدامی در این راستا انجام نمیدهند.
به گفته رییس اتحادیه چایکاران شمال در هر هکتار حدود 10 میلیون تومان هزینه برای لولهکشی و تجهیز سیستمهای آبیاری و برای احداث یک چاه که البته برای چند هکتار مورد استفاده قرار میگیرد حدود 30 میلیون تومان هزینه به چایکاران تحمیل میشود.
هوسمی اظهار کرد: در چنین شرایطی چایکار اعتبارش را از دست داده و وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران منظم نیست، مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان به وجود آورده است، چرا که کارگران برخلاف گذشته که هفتگی یا 10 روز یکبار حقوقشان را از چایکاران دریافت میکردند، روزانه دستمزدشان را از چایکاران میخواهند و تولیدکنندگانی که مطالباتشان به موقع پرداخت نمیشود با مشکلات عدیدهای برای پرداخت دستمزد کارگران مواجه میشوند.
وی تصریح کرد: گرچه دولت با وضعیت نامناسب درآمدی و خزانه خالی مواجه است اما مطالبات چایکاران به عنوان قشری که تنها شغلشان تولید این محصول است، چیزی در مقابل درآمد دولت به حساب نمیآید؛ بنابراین از مسئولان میخواهیم که بیش از گذشته به پرداخت منظم و به موقع مطالبات چایکاران توجه کنند.
منبع: ایسنا