آغاز برداشت نوبرانه فندق در املش

مدیر جهاد کشاورزی املش از برداشت نوبرانه فندق در شهرستان املش دومین تولیدکننده فندق کشور خبر داد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبح رانکوه، مسعود امیربنده ای اظهار داشت:  برداشت نوبرانه فندق از 1800 هکتار از باغات فندق این شهرستان از هفته گذشته آغاز شده و هر کیلو فندق با پوسته سبز در بازار محلی املش بین هفت تا هشت هزار تومان عرضه می شود.

امیربنده ای گفت: برداشت نوبرانه فندق همه ساله از اوایل مرداد ابتدا از 100 هکتار از باغات فندق در مناطق کوهپایه ای شهرستان املش و سپس از 1700 هکتار از باغات فندق مناطق کوهستانی آن آغاز می شود و تا اواخر شهریور به پایان می رسد.

امیربنده ای با اشاره به این که بر اثر سرمای شدید و یخبندان دیررس بهاره، امسال به 30 درصد محصول فندق شهرستان آسیب رسانده گفت: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت 2250 تن فندق به ارزش بیست میلیارد تومان برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.

امیربنده ای گفت: اندکی از محصول قندق شهرستان املش در بازار محلی و بخش عمده ی آن از طریق دلالان و تاجران مستقیم از باغداران  خریداری و پس از انتقال آن به بازار قزوین، به بازار مصرف در سایر استان ها و کشورها عرضه می شود.

امیر بنده ای گفت: گرچه سه مخزن ذخیره آب در روستاهای  مربو، کلامرود و روستای تاریخی بویه و لوله گذاری و کانال انتقال آب در روستای تاریخی امام و موسی کلایه در سال های گذشته احداث شده و مفید واقع شده است.

امیربنده ای گفت: ضرورت ایجاب می کند تا همه باغات فندق شهرستان املش هم به آبیاری تحت فشار و به صورت گروهی مجهز شده و هم این که بهسازی و جوان سازی شود تا این از این راه هم ضایعات ناشی از خشکسالی و تنش های آبی کاهش و مقاومت باغات فندق در برابر سرمای بهاره افزایش یابد.

امیربنده ای گفت: با بهسازی باغات فندق می توان محصول بیشتر و بهتری برداشت کرد و از این راه درآمد بیشتری هم نصیب فندق کاران املشی می شود و با ایجاد تشکل هایی که بتواند در راستای ایجاد صنایع تبدیلی، بازارچه جدید در املش اقدام کند و پشتوانه ای برای تولید کنندگان ضروری است.

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *