مدیر جهاد کشاورزی املش از برداشت نوبرانه فندق در شهرستان املش دومین تولیدکننده فندق کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبح رانکوه، مسعود امیربنده ای اظهار داشت: برداشت نوبرانه فندق از 1800 هکتار از باغات فندق این شهرستان از هفته گذشته آغاز شده و هر کیلو فندق با پوسته سبز در بازار محلی املش بین هفت تا هشت هزار تومان عرضه می شود.
امیربنده ای گفت: برداشت نوبرانه فندق همه ساله از اوایل مرداد ابتدا از 100 هکتار از باغات فندق در مناطق کوهپایه ای شهرستان املش و سپس از 1700 هکتار از باغات فندق مناطق کوهستانی آن آغاز می شود و تا اواخر شهریور به پایان می رسد.
امیربنده ای با اشاره به این که بر اثر سرمای شدید و یخبندان دیررس بهاره، امسال به 30 درصد محصول فندق شهرستان آسیب رسانده گفت: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت 2250 تن فندق به ارزش بیست میلیارد تومان برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.
امیربنده ای گفت: اندکی از محصول قندق شهرستان املش در بازار محلی و بخش عمده ی آن از طریق دلالان و تاجران مستقیم از باغداران خریداری و پس از انتقال آن به بازار قزوین، به بازار مصرف در سایر استان ها و کشورها عرضه می شود.
امیر بنده ای گفت: گرچه سه مخزن ذخیره آب در روستاهای مربو، کلامرود و روستای تاریخی بویه و لوله گذاری و کانال انتقال آب در روستای تاریخی امام و موسی کلایه در سال های گذشته احداث شده و مفید واقع شده است.
امیربنده ای گفت: ضرورت ایجاب می کند تا همه باغات فندق شهرستان املش هم به آبیاری تحت فشار و به صورت گروهی مجهز شده و هم این که بهسازی و جوان سازی شود تا این از این راه هم ضایعات ناشی از خشکسالی و تنش های آبی کاهش و مقاومت باغات فندق در برابر سرمای بهاره افزایش یابد.
امیربنده ای گفت: با بهسازی باغات فندق می توان محصول بیشتر و بهتری برداشت کرد و از این راه درآمد بیشتری هم نصیب فندق کاران املشی می شود و با ایجاد تشکل هایی که بتواند در راستای ایجاد صنایع تبدیلی، بازارچه جدید در املش اقدام کند و پشتوانه ای برای تولید کنندگان ضروری است.