رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: ۴۸ تن پیلهتر ابریشم با قیمت توافقی و بالاتر از قیمت تضمینی در کشور خریداری شد.
به گزارش صبح رانکوه، به نقل از صبح مشرق، علی اصغر داداشپور امروز، با اشاره به آخرین وضعیت توزیع تخم نوغان در کشور، اظهار کرد: تاکنون حدود ۲۸ هزار و ۲۰۰ جعبه تخم نوغان در کشور توزیع شد که از این میزان ۱۱ هزار و ۲۰۰ جعبه در گیلان بوده است.
وی افزود: بخشی از تخمهای نوغان توزیع شده در استانهای مختلف به بار نشست و تاکنون ۴۸ تن پیله تر ابریشم با قیمت توافقی و بالاتر از قیمت تضمینی توسط بخش غیردولتی خریداری شد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، قیمت توافقی خرید پیلهتر ابریشم توسط بخش غیردولتی را حدود ۲۰ هزار تومان به ازای هر یک کیلوگرم پیله تر ابریشم بیان کرد و گفت: با توجه به هماهنگی به عمل آمده با وزارتخانه و استان گیلان تولید حدود ۲۵۰ هزار اصله نهال توت اصلاح شده با مشارکت بخش غیردولتی در حال انجام است.
داداشپور با بیان اینکه تاکنون ۶۰ میلیون تومان از اعتبار مورد نیاز تولید نهال توت از محل یارانهها تامین شده است، تصریح کرد: برای دریافت مابقی اعتبارات از محل یارانهها در سال جاری در حال رایزنی با معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی هستیم.
تولید یک میلیون نهال توت اصلاح شده در کشور
وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف وزارت جهادکشاورزی و مرکز توسعه نوغانداری کشور مقرر شد برای احیای توتستانهای موجود و توسعه توتستانهای جدید در سال جاری و سالهای آینده یک میلیون نهال توت اصلاح شده با مشارکت بخش غیردولتی و از طریق تامین اعتبار از محل یارانهها تولید و در اختیار نوغانداران و علاقمندان به این صنعت قرار گیرد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نوغانداری فرصتهای از دست رفته بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: معتقدیم برای احیای فرصتهای از دست رفته و توسعه متوازن و هدفمند نوغانداری باید از مکانیزمهای حمایتی مانند افزایش قیمت تضمینی، کنترل تعرفههای واردات نخ ابریشم، اعطای تسهیلات بانکی، فراگیری بیمه کشاورزی، دانش افزایی نوغانداران و توسعه سیستمهای آبیاری تحت فشار استفاده کنیم.
داداشپور افزود: براین اساس سعی شد در برنامه ششم توسعه برای هر کدام از این مصادیق برنامهریزی خاصی انجام شود.