23:57

1402/09/13

يکصد واحد پذيرايي در گيلان مجوز فعاليت در ماه رمضان دريافت مي کنند/کارت سوخت حذف نمی‌شود

اختصاصی/ صبح رانکوه: بسته خبری صبح رانکوه از مهمترین مطالب روزنامه‌های20 خرداد گیلان تشکیل شده است.

 

 

 

يکصد واحد پذيرايي در گيلان مجوز فعاليت در ماه رمضان دريافت مي کنند
روزنامه معین نوشت:  معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان از صدور مجوز فعاليت براي يکصد واحد پذيرايي در ماه مبارک رمضان خبر داد.

حميدرضا آذرپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به ضرورت رعايت شئون ماه مبارک رمضان افزود: با توجه به گردشگري بودن استان به نسبت نياز هر شهرستان برخي از واحدهاي پذيرايي مجوز يادشده را دريافت مي کنند.

وي ادامه داد: اين اقدام همه ساله در ماه مبارک رمضان براي رفاه حال گردشگران و تسهيل در وضعيت خدمات رساني به آنان انجام مي شود.

وي تصريح کرد: واحدهايي واجد شرايط مجوز يادشده در ماه مبارک رمضان هستند که در طي سال برنامه هاي ابلاغي اداره کل ميراث فرهنگي را به طور منظم اجرا کرده اند.

آذرپور تاکيد کرد: مجوز واحدهاي پذيرايي به تناسب نياز شهرستانها ي استان ، و براي برخي واحد ها ۱۵ روز نخست و براي برخي ديگر ۱۵روز دوم ماه مبارک رمضان صادر مي شود.

وي بيان کرد: جلسات تصميم گيري براي سنجش گشايش واحدهاي پذيرايي استان در ماه مبارک رمضان در حال برگزاري است.

۷۵هتل، ۲۱ هتل آپارتمان، ۶۷ مجتمع گردشگري، ۴۵ مهمانپذير، ۸۰۲ مسافرکاشانه، ۲۰۹ واحد پذيرايي بين راهي و سفره خانه سنتي و ۵۲ دفتر خدمات مسافرتي در طرح نوروزي امسال گيلان فعاليت داشتند.ک/

  وزیر نفت: کارت سوخت حذف نمی‌شود

روزنامه نسیم نوشت: زنگنه گفت: وجود چند نرخی در فراورده ها ازجمله بنزین به طور طبیعی فسادآور است البته نمی خواهیم کارت سوخت را حذف کنیم چرا که اطلاعات مناسبی می دهد بیژن زنگنه وزیر نفت، در برنامه اقتصاد ایران شبکه پنج سیما افزود: این میزان 18 سال پیش تنها یک میلیارد دلار بود و با توجه به سرمایه گذاری های صورت گرفته و برنامه ریزی های در دست تدوین، ارزش تولیدات سالانه آن را در طول هفت سال به 75 میلیارد دلار خواهیم رساند.

وی گفت: می خواهیم در صنعت پتروشیمی از خام فروشی فاصله بگیریم و البته در بخش هایی نیز موفق شدیم اما این کافی نیست و باید بر اساس فناوری ها و کمک مهندسان صنعت پتروشیمی در فراورده های این صنعت به پیشرفت های بیشتری دست پیدا کنیم.

زنگنه همچنین درباره وضعیت تولید گاز نیز گفت: اولویت ما نگاه به تأمین گاز داخلی است و این گونه نیست که به هر قیمتی بخواهیم گاز را  صادر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در مصرف گاز مشکلات جدی داریم و اگر مردم به ویژه در فصل سرما اندکی در مصرف صرفه جویی کنند ارزش سالانه آن به اندازه دو فاز پارس جنوبی است.

وزیر نفت اشاره ای به برخی شایعه ها درباره احتمال دوباره افزایش بنزین کرد و گفت: چند بار اعلام کردیم که افزایش دیگری در کار نیست و اگر دولت بنزین را به دلایل مختلف تک نرخی کرد به دلایل قانونی چاره ای نداشت.

وی یادآور شد: قانون افزایش نرخ بنزین و رسیدن آن را به 90 درصد فوب خلیج فارس در سال جاری اجازه داده است و ما هنوز از این معیار عقب هستیم.

زنگنه گفت: وجود چند نرخی در فراورده ها ازجمله بنزین به طور طبیعی فسادآور است البته نمی خواهیم کارت سوخت را حذف کنیم چرا که اطلاعات مناسبی می دهد.

وی درباره قیمت نفت گاز گفت: بر اساس برنامه ای که تدوین شده است در دو مرحله یعنی میانه امسال و سپس میانه سال 95 اختصاص نفت گاز به صورت میزان پیمایش خودرو خواهد بود.

وزیر نفت اشاره ای به شرایط جهانی قیمت نفت کرد و افزود: تصمیم گیری در اوپک بر اساس اجماع است، برخی کشورهای عضو هنوز تصور می کنند که با توجه به اینکه در برخی نقاط دنیا نفت گران عرضه می شود فعلاً باید تولید ثابت بماند.

زنگنه بودجه متکی به نفت را برای کشور نامناسب دانست و گفت: البته اکنون وابستگی به بودجه کم شده است از سوی دیگر می توان با ذخیره کردن درآمدهای نفتی در صندوق توسعه ملی بخش مهمی از آن را صرف تقویت بخش خصوصی کرد که این راه حل، منطقی است.

  ورود فاضلاب‌های خانگی، خطری جدی برای دریای خزر است

روزنامه خزر نوشت: نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: مهم‌ترین آلودگی دریای خزر در حال حاضر ورود فاضلاب خانگی تمام شهرستان‌های گیلان و مازندران به این دریاست.
به گزارش ایسنا، مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی درخصوص آلودگی‌های زیست محیطی به ویژه آلودگی‌های نفتی در دریای خزر، اظهار کرد: مهم‌ترین آلودگی دریای خزر در حال حاضر ورود فاضلاب خانگی تمام شهرستان‌های گیلان و مازندران به این دریاست، حتی شیرآبه‌های زباله‌های در مسیر رودخانه‌ها نیز متاسفانه وارد این دریا می‌شود که این موضوع خطری جدی برای محیط زیست این منطقه است.
وی افزود: البته از چند سال پیش نیز بحث آلودگی‌های نفتی در دریای خزر مطرح شد که متاسفانه در مقطعی سواحل این دریا انباشته از لکه‌های نفتی بود؛ اما خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده از سوی سازمان محیط زیست و وزارت امور خارجه شدت آلودگی‌های نفتی کاهش پیدا کرده است، بنابراین مهم‌ترین آلودگی خزر ورود فاضلاب‌های خانگی و بی‌توجهی مردم این منطقه به سلامت دریای خزر است.
لاهوتی گفت: البته سازمان محیط زیست در راس همه سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با محیط زیست باید برای جلوگیری از ورود فاضلاب‌های شهری به خزر تدابیر ویژه اتخاذ کند زیرا در روزها و ایام تعطیل سال و افزایش سفرهای بین شهری میزان آلودگی‌های زیست محیطی در حاشیه دریای خزر افزایش پیدا می‌کند؛ البته امیدواریم که طبق توافقنامه اخیر خزر سران کشورهای حاشیه این دریا در جهت کاهش آلودگی‌های زیست محیطی گام بردارند.
نماینده مردم لنگرود درخصوص انتخاب یک نهاد و سازمان مشخص به عنوان متولی دریای خزر در امور محیط زیست، بیان کرد: وظایف سازمان‌ها و نهادهای مربوطه در این خصوص مشخص است، به عنوان مثال سازمان منابع طبیعی یک وظیفه داشته و وزارت نیرو در بحث حفاظت از دریای خزر وظایف دیگری برعهده دارد اما سازمان محیط زیست به عنوان متولی اصلی سلامت جامعه وظایف مشخص خود را دارد، از این رو سازمان محیط زیست باید نسبت به آلودگی‌های زیست محیطی حاشیه خزر پاسخگو باشد، بنابراین دریای خزر نیازمند متولی خاصی در بحث سلامت و حفاظت‌های زیست محیطی نیست.
وی ادامه داد: از این رو باید تاکید کرد که اگر هر نهاد و یا سازمانی بنا به سهم خود بخشی از فضای این دریا را آلوده کند این سازمان محیط زیست است که باید از افزایش این مشکلات جلوگیری کند، بنابراین ضرورتی به ایجاد یک نهاد و سازمان به عنوان متولی سلامت دریای خزر نیست.

دستور معاون اول رئیس جمهور برای رفع مشکل چای سنواتی

رونامه خزر نوشت:  در پی نامه ی استاندار گیلان ، معاون اول رئیس جمهور از وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خواست نسبت به رفع مشکل چای سنواتی اقدام لازم را انجام دهند.
دکتر نجفی با اشاره به نامه ای که به معاون اول رئیس جمهوری پیرامون اتخاذ تدابیری لازم پیرامون رفع مشکل چای سنواتی موجود در انبارهای کشور نوشته است گفت : دکتر جهانگیری در پاسخ به این نامه به وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی پی نوشت کرده اند تا موضوع نامه بررسی و اقدام لازم جهت رفع مشکل انجام پذیرد.
وی با اشاره به اینکه وجود مقادیر نسبتاً زیاد چای سنواتی در کشور، همواره از مسایل چالش برانگیز بازار چای به ویژه طی سال های گذشته بوده است گفت : بنا به اعلام وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و سازمان استاندارد ورود چای سنواتی غیرقابل شرب به بازار از یک سو، نگرانی های را در مورد تهدید سلامت مصرف کنندگان در پی داشته و از سوی دیگر عرضه آن همزمان با فصل برداشت برگ سبز با کاهش قیمت چای تولید سال واخلال در مکانیزمهای بازار، خسارات هنگفتی را به تولید کنندگان و به ویژه چایکاران که برگ سبز چای تنها منبع گذران معیشت آنها است تحمیل می کند.
دکتر نجفی با بیان اینکه ارزش کل چای سنواتی موجود در انبارهای کشور بمراتب از نصف یارانه خرید تضمینی برگ سبز چای در هر سال برآورد شده است ، در صورتی که یارانه پرداخت شده توسط دولت بابت خرید تضمینی برگ سبز سالانه به ۱۰۰۰ میلیارد ریال بالغ می‌گردد گفت : چنانچه مسایل ایجاد شده از ناحیه چای سنواتی، از طریق صادرات یک جای آن به خارج از کشور در قالب مصارف صنعتی یا امحای آن در یک برنامه زمانبندی مشخص مرتفع گردد پیش بینی می شود تا پایان برنامه ششم ضمن انجام بهزراعی باغات چای به عنوان تأمین منابع اصلی تولید، تحت اعمال حاکمیت و نظارت سازمان چای کشور،‌ این امکان را به وجود می آورد تا بتوان وابستگی چای را برای همیشه از یارانه دولت منفک کرد.
استاندار گیلان گفت : در این نامه همچنین به معاون اول رئیس جمهوری پیشنهاد داده شده است یکی از بهترین ابزار تزریق منابع و هدایت هدفمندی اتخاذ روش خرید آزادبدون استفاده از تسهیلات و منابع دولتی توسط کارخانجات چایسازی و بهره گیری از روشهای تشویقی و انگیزشی می باشد تا از این مجاری ضمن تقویت بخش خصوصی زمینه لازم را برای اقتصاد رقابتی و ارتقای کیفی تولید فراهم گردد.
دکتر نجفی با قدردانی از توجه ی رئیس جمهوری برای رسیدگی به مشکل صنعت چای گفت : در سفر هیئت دولت به گیلان مسائل و مشکلات چایکاران به استحضار دکتر روحانی رسانده شد و رئیس جمهوری نیز نسبت به بهبود وضعیت این قشر دستورات لازم را دادند که نگارش این نامه به معاون اول ایشان در همین راستا بوده است.
وی افزود : دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته اقدامات اساسی از جمله اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان یارانه برای خرید چای، پرداخت تسهیلات بهزراعی پس از ۱۰ سال انجام داده که به گواه کارشناسان موجب بهبود وضعیت چایکاران و احیاء ۳ هزار هکتار از باغات مخروبه شده است و نشان دهنده ی اهتمام عالی دولت در این بخش است.

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *