پزشک و محقق طب اسلامی گفت: بوته‌ی چای جزو معدود گیاهانی است که به‌علت وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبیعت هیچ آفت جدی به جز انسان ندارد.     به گزارش «صبح رانکوه»، «مریم نواب‌زاده» گفت: مزارع بوته‌ی چای به سمپاشی نیاز ندارند و هیچ چرنده، پرنده، حشره به آن نزدیک نمی‌شود و […]

پزشک و محقق طب اسلامی گفت: بوته‌ی چای جزو معدود گیاهانی است که به‌علت وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبیعت هیچ آفت جدی به جز انسان ندارد.

 

 

به گزارش «صبح رانکوه»، «مریم نواب‌زاده» گفت: مزارع بوته‌ی چای به سمپاشی نیاز ندارند و هیچ چرنده، پرنده، حشره به آن نزدیک نمی‌شود و اگر در میان علوفه چارپایان «هر نوع که باشند» حتی کمی برگ چای باشد، حیوان به محض جویدن، آن‌ها را از دهانش بیرون می‌ریزد.

نواب‌زاده گفت: در بسیاری از مناطق کشاورزی، برای آن‌که احشام و سایرحیوانات به مزارع و کشتزارهای مختلف نزدیک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آنها را بوته‌ی چای می‌کارند، چون حیوانات با مشاهده‌ی بوته‌ی چای به مزرعه نزدیک نمی‌شوند.

وی ادامه داد: نخستین واردکننده‌ی تخم این گیاه به ایران در اوایل دوره‌ی قاجار، انگلیسی‌ها بودند که با همکاری عناصر خود فروخته‌ای در دربار قاجار، کشت این گیاه و نوشیدن دم کرده آن را در ایران رواج دادند.

پزشک و محقق طب اسلامی افزود: عکس‌العمل علماء و حکمای سلیم‌النفس آن دوران در برابر این حرکت پلید استعماری شدید بود. در یکی از نامه‌هایی که به دربار قاجار نوشته شده است آمده: «چرا می‌خواهید گیاهی را در ایران رواج دهید که حتی الاغ‌ها از نزدیک شدن به مزارع آن خودداری می‌کنند! چای مولد سودا در بدن و سودا مقدمه سرطان است!» واقعیت این است که حکمای ایران زمین از چند هزار سال قبل با این گیاه آشنایی داشته و به خوبی می‌دانستند که این گیاه ارزش غذایی نداشته، بلکه مصرف غیردارویی آن مضر است.

نواب‌زاده با بیان این‌که موادی که در اصطلاح علم شیمی ساختار مولکولی حلقوی دارند «مواد آروماتیک» سرطان‌زا هستند. تصریح کرد: «پلی‌فنول» یکی از مواد آروماتیک است که چای نیز این ماده را دارد.

وی ادامه داد: «فنول» یک ماده با ترکیبات حلقوی است که بر روی پوست، کبد و سیستم گوارش اثرات نامطلوبی می‌گذارد، جالب اینجاست که قریب به اتفاق مواد معطر شیمیایی که در کارخانجات به چای اضافه می‌کنند نیز جزء مواد آروماتیک و سرطان‌زا هستند.

پزشک و محقق طب اسلامی گفت: مصرف چای خصوصاً پس از غذا که سال‌هاست عادت بسیاری از ایرانیان شده جلوی جذب آهن معدنی موجود در غذاها توسط بدن را می‌گیرد که در نتیجه به بروز بیماری کم‌خونی مزمن در مصرف‌کنندگان منجر می‌شود.

نواب‌زاده با بیان این‌که چای دارای ترکیباتی به ‌نام تانن است که مزه‌ تلخ چای را ایجاد می‌کند، اظهار کرد: تانن‌ها با آهن، ایجاد رسوب می‌کنند و این رسوب به‌علت درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب توسط بدن است، از این‌رو در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله پس از آن چای نوشیده شود، از جذب آهن آن جلوگیری می‌کند.

وی یادآورشد: چای ماده‌ای به نام تانن دارد که این ماده بسیار مدر است و از همین‌رو مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می‌شود، آنزیم‌ها در پلاسمای غلیظ نمی‌توانند فعالیت کنند و به همین خاطر مواد زاید در بدن انبار شده و موجب بیماری‌های گوناگون می‌شود.

نواب‌زاده با بیان این‌که گیاه چای ماده‌ای به نام اگزالیک اسید دارد، که مسموم‌کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: این ماده در کلیه رسوب کرده و سنگ‌های کلیوی اگزالیک را موجب می‌شود./لاهیجان

 

 

 

 

.