صبح رانکوه- رییس مرکز توسعه نوغانداری از معرفی الگوهای جدید نوغانداری به منظور ایجاد فضاهای کنترلی دما و رطوبت در تلنبارها در استانهای مختلف کشور خبر داد.
به گزارش صبح رانکوه علیاصغر داداشپور عصر دیروز در جریان بازدید از مراکز نوغانداری این شهرستان با تأکید بر توانمندسازی نوغانداران با دانشافزایی و برنامههای آموزشی اظهار کرد: تلنبارهای موجود نیازمند اصلاح، نوسازی و بازسازی است.
وی خواستار پرداخت تسهیلات بانکی برای اصلاح پرورش کرم ابریشم شد و افزود: الگوهای جدید به منظور ایجاد فضاهای کنترلی دما و رطوبت در استانهای مختلف کشور ارائه میشود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری با بیان اینکه معرفی الگوهای جدید در حال بررسی است، تصریح کرد: الگوهای جدید نوغانداری به طور آزمایشی در گیلان اجرایی شده است.
داداشپور از تولید محصولات دیگر در فصلهای خارج از پرورش کرم ابریشم در تلنبارها خبر داد و بیان کرد: پرداخت تسهیلات از طریق بانکها باید دارای توجیه اقتصادی باشد.
وی بر استفاده از دانش، علوم و تحقیقات به منظور بهبود شرایط درختان توت تأکید کرد و گفت: اصلاح نژاد در حوزه تخم نوغان از موضوعهای مهم در پرورش کرم ابریشم محسوب میشود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری با اشاره به اینکه ایران عضو کمیسیون بینالمللی نوغانداری است، خاطرنشان کرد: روشهای نوغانداری در ۱۶ کشور را میتوانیم بومیسازی کنیم.
داداشپور به تولید نیمی از نوغان کشور در گیلان اشاره کرد و یادآور شد: خود را مکلف میدانیم بین دستگاهها همافزایی داشته باشیم و زنجیره کاملی از صنعت نوغانداری در استانها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه برنامهریزی ۱۰ ساله برای ارتقای صنعت نوغانداری در کشور انجام شده است، اظهار کرد: امید را باید بین نوغانداران تقویت کنیم و استفاده از نمادهای ابریشم در ورودی برخی از شهرها در این زمینه حائز اهمیت است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری از تولید سرشاخههای بسیار مناسب درخت توت در سال جاری خبر داد و افزود: استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار در باغهای توت حائز اهمیت است و این امر باید مورد مطالبه باغداران باشد.
داداشپور با اشاره به تأثیر درختان پهنبرگ در ایجاد فضای سبز و محیط زیست، بیان کرد: نوغانداری شغل دوستدار محیط زیست است و حتی در کنترل ریزگردها میتواند نقش داشته باشد.