اختصاصی/ صبح رانکوه: خبرنگار صبح رانکوه در یک دیدار نوروزی در منزل رهبری املشی نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با موضوع تریبون آزاد در رابطه با مسایل و مشکلات شهرستان املش و رانکوه به گفتگو نشستند، که در زیر می خوانیم.
صبح رانکوه: در سفر هفته آینده ریاست جمهوری به استان گیلان، چه پروژههایی در شهرستان های رودسر و املش مورد بازدید قرار می گیرند؟
رهبری املشی: 10 پروژه دراستان به عنوان پروژههای در اولویت به دولت پیشنهاد داده است که در رأسش اولین پروژه، سایت نفت وگاز سردار جنگل رودسر است راه آهن قزوین رشت آستارا و 12 کیلومتر از بزرگراه قزوین رشت که باقیمانده، سد پلورود وسد شفا رود از جمله پروژههاست 6 نفر از فرمانداران نامه های دادند که پروژه را سراوان سیاهکل املش رحیم آباد چابکسر به عنوان یکی از پروژههای بسیار مهم استان گیلان در اولویت باشد.
صبح رانکوه: نظر شما در مورد قیمت اعلام شده نرخ تضمینی برگ سبزچای در سال جدید 94 جیست؟
رهبری املشی: بخاطر قیمت هایی که در دو سال اخیردولت، گذاشته، تشکر مینمائیم ولی هنوز از قیمتی که باید باشد فاصله داریم قدمهای مثبتی تاکنون برداشته شده است برای احیای صنعت چای. علاوه بر اینکه قیمت باید مناسب باشد پرداخت هم باید بموقع باشد یعنی هر 15 روز یکبار پرداخت شود. پیشنهادمان این است که قیمت براساس هزینه تولید وسرمایه کشاورز در باغ چای محاسبه شود یعنی سود سرمایه وهزینه تولید چیزی برای کشاورز به عنوان منفعت بماند تا معیشتش تامین شود. البته یکی از معیارهای تعیین قیمت، این است که متناسب باتورم، افزایش یابد.
صبح رانکوه: چرا وام هرس بهزراعی با تأخیر به کشاورزان داده شد؟
رهبری املشی: وام بهزارعی را دارند پرداخت می کنند چون تخصیص اعتبار دیر شد 27 اسفند پول را دادند دولت به چای توجه دارد وخواستار احیای صنعت چای می باشد میتوانست این وام را به کارهای دیگر اختصاص دهد. میتوانست این وام را به کارهای دیگر اختصاص دهد. همه مسئولین در رابطه با چای حساسیت دارند ومی کوشند که چای به جایگاه اصلی اش برسد باید قدمها محمکمتر برداشته شود وضعیت کنونی چای ناشی ازآثار واردات چای است.
صبح رانکوه: در مورد نامه فرمانداران شرق گیلان جهت تخصیص اعتبار برای بزرگراه سراوان سیاهکل املش رحیم آباد چابکسر توضیح دهید؟
رهبری املشی: بزرگراه شرق گیلان یعنی بزرگراه سراوان سیاهکل املش رحیم آباد چابکسر بنظر اینجانب باید از دامنه کوه بگذرد تابرود بطرف چابکسر و رامسر. این راه یکی از بهترین راههای مقابله با ترافیک وحجم سنگین عبور ومروری از رشت به چابکسراست این راه درکوتاهی مسافت مسافرت وایمنی مسافرین بسیار مؤثرست به گزارش پلیس راهنمایی ورانندگی استان گیلان، راه رشت به چابکسر پرتصادف ترین راه استان گیلان است. این بزرگراه میتواند ترافیک راتوزیع کند ومردم را از مسیر کاملاً زیبایی عبور دهد. به گفته مهندس میرشفیع معاون وزیر راه و شهرسازی، این بزرگراه اهمیت و ارزشش از بزرگراه شمال بیشتر است. فعلاً اعتباری برایش منظور نکردند. جلسه ای که در وزارت راه و شهرسازی داشتیم برخی سرمایه گذاران، موسسه اعتباری کوثر اعلام آمادگی نمودند که در صورت اجازه تأسیس در حاشیه بزرگراه ازمحل عواید بزرگراه از طریق احداث تأسیسات رفاهی، در احداث آن کمک نمایند. راه مهم دیگری که پیشنهاد شده راه کلا چای قزوین است که مصوب قانونی دارد این راه میتواند شرق گیلان وغرب مازندران را از مسیر قزوین به شرق گیلان .و غرب مازندران ببرد. و حداقل 90 کیلومتر راه را کاهش دهد اعتبارش اکنون 5میلیارد تومان است ولی به اعتبار بیشتری نیاز است اکنون قرارگاه خاتم درحال احداث قسمتی از راه است. از محل فروش اوراق مشارکت و برخی شرکتهای دولتی فعلاً اعتبارش دارد تأمین می شود. این راه اگر ایجاد شود یکی از محورهای مواصلاتی مرکز به شمال است که در صرفه جویی وقت وصرفه جویی سوخت و نیز دراقتصاد کلان مؤثر خواهد بود.
صبح رانکوه: در مورد نیمه کاره ماندن اتوبان املش به شلمان و مشکل روشنایی این مسیر چه تصمیماتی اتخاذ شده است ؟
رهبری املشی: راه شلمان به املش به دلیل کمبود اعتبار، متوقف شده، در سفر رئیس جمهوری از جمله پیشنهادهای ماست اگرچه تصمیماتی اتخاذ شده این راه باز شود جاهایی که روشنایی ندارند و خطر آفریناست مرتفع خواهند شد.
صبح رانکوه: بابت اختصاص اعتبارات عمرانی در سال جدید به شهرستان املش مصوباتی داشتید؟
رهبری املشی: اعتبارات هنور مصوب استانی نشده است سال گذشته بدلیل محدودیت منابع، اعتبارات ما کاهش یافته بود یعنی 30 میلیارد تومان برای شهرستان بوده است که 60 درصد تخصیص یافته است. تملک دارایی را 100% داریم اکنون در برآورد اولیه املش را در بسیاری ازجهات از شاخص محرومیت بیرون کردند که بسیار غیر منصفانه است ما اعتراض داریم که بایدتجدید نظر شود املش در بسیاری از جاها آب و راه روستایی، امکانات ورزشی و رفاهی عقب است، شاخص ها را بهم زدند. املش باید از اعتبارات محرومیت زدایی استفاده نماید.
صبح رانکوه: برای توسعه در بخش رانکوه املش چه برنامه هایی دارید؟
رهبری املشی: بخش رانکوه زمینه توسعه کشاورزی وگردشگری رادارد اما اولویت با کشاورزی است. روستاهای ییلاقی وپائین دست بصورت سنتی از کشاورزی ارتزاق میکنند معتقدم در جنب کشاورزی باید کارهای دیگری برای مردم منظور شود مثل گردشگری، کارهای خانگی. ماگر اصل را بر گردشگری بگذاریم و مسائل سنتی و اصالت افراد را که کشاورزی است از بین ببریم کار خطرناکی است. چای و برنج در اقتصاد املش حرف اول را میزند گل وگیاه وفندوق ومرکبات درحوزه رودسر، همه اینها باید توسعه داشته باشد.برای توسعه گردشگری در گیلان باید زیر ساختها آماده شودمثلاً جاده های خوب داشته باشد مثل خصیب دشت وتابستان نشین و ییلاقات ما که مناظر خوب و بکری دارد و بهشت است باید راه داشته باشد باید تحصیلاتی داده شود واحدهای اقامتی خوب و هتل خوب داشته باشد تا گردشگر جذب شود ودرآمد مردم افزایش یابد.
صبح رانکوه: در خصوص جلوگیری از تخریب راه اصلی مناطق ییلاقات املش تو سط کارخانه سیمان دیلمان چه تصمیماتی اتخاذ کردید؟
رهبری املشی: به نظرما واقعاً ظلم کرده اند راه های روستایی منطقه ما با قطر کمی ساخته شده اند عبور و مرور کامیونها باید راه متناسب خود را داشته باشد. راهها را بشدت تخریب کردند ما شدیاً اعتراض کردیم و به وزیر در مجلس تذکر دادیم. وزیر راه گفت باساختن راه سیاهکل به دیلمان، این مشکل مرتفع خواهد شد.
صبح رانکوه: برای تجهیز و تکمیل کادر پزشکی و اداری بیمارستان املش اقداماتی صورت گرفته شده است؟
رهبری املشی: در چند روز آینده آمبولانس و تجهیزاتش ترخیص خواهد شد و به بیمارستان املش خواهد رسید. بیش از 90 درصد امکانات واعتبارات بیمارستان، دولتی است مبلغی که دکتر نیکوکار دادند و بانی کار شدند قابل ستایش است اعلام آمادگی نمودند که بازهم به بیمارستان کمک نمایند. نامگذاری بیماستان املش بنام نیکوکار، برای تشویق دیگران بوده است. ما قدر دان ومنت کشیده شهدا و ایثارگران هستیم برخی معترضند که چرا بیمارستان بنام شهدا نشده است.هدف تشویق دیگران در انجام کارهای اینچنینی است.
صبح رانکوه: نطر شما در خصوص تشکیل استان ساحلی جدا شدن رودسر و املش از گیلان چیست ؟
رهبری املشی: دکتر روحانی دستور دادند که کل تقسیمات کشوری حتی در حد جابجایی یک روستا، متوقف شود تا طرح جامع تقسیمات کشور اجرائی گردد هنوز اتقاقی نیفتاده است و من نیز می توانم به عنوان نماینده مجلس نظر خود را بدهم در صورتی که هنوز چیزی پیش نیامده و هنوز توسط دولت مصوب نشده است.