23:20

1402/03/17

غذاهای محلی روستای جیرگوابر

 

5678219701-300x2111 ميرزا قاسمي
مواد لازم: بادمجان، گوجه فرنگي، سير، تخم مرغ، ادويهو رب گوجه فرنگي.
ابتدا بادمجانها را روي ذغال (در حال حاضر چراغ گاز) كباب ميكنند، سپس پوست سوخته’ آن را جدا كرده، با گوشت كوب و يا ساطور تخته(در سابقاستفاده مي شد) مي‌كوبند.آنگاه بادمجانها را با مقداري زرد چوبه در روغن تفت داده وسير را نيز كه قبلاً خرد و سرخ كرده اند، به بادمجانها اضافه مي كنند. در فصولتابستان و بهار مقداري گوجه فرنگي راريز خرد كرده، به مخلوط سير و بادمجان اضافه ميكنند و در فصل زمستان از رب گوجه فرنگي استفاده مي كنند. وقتي گوجه (رب) نيز تفتداده شد، تخم مرغ را اضافه مي كنند.
2 باقلا قاتق (خورشت باقلي)
موادلازم: لوبياي خورشتي (پاچ باقلا)، شويد (خشك يا تر)، سير خام ( برگ سير)، تخم مرغ،ادويه، روغن.
ابتدا باقلي‌ها را پوست كنده (از غلات سبز و پوسته دوم جدامي‌كنند)و همراه با سير خلال شده يا برگ سير خرد شده، با مقداري روغن در قابلمه( ياگمج كه ظرفي گلي است و در گذشته كاربرد بيشتري داشته) كمي سرخ مي كنند ، سپس مقداركمي زردچوبه وشويد به باقلي اضافه نموده و تفت مي‌دهند. در انتها، يك يا دو ليوانآب به مواد اضافه نموده و بر روي حرارت ملايم مي گذارند، تا وقتي كه روغن غذا درسطح قابلمه بالا بيايد، آنگاه تخم مرغ را اضافه مي‌كنند.
3 ترش تره:
مواد اوليه: سبزي (جعفري، گشنيز، اسفناج، تره، چغندر)، برنج، سيرخام، ترشي (آبنارنج يا آب انار)، آلوچه سبز، تخم مرغ، ادويه.
ابتدا سبزيها را با ساطور، ريزخرد مي كنند. سپس به اندازه يك ليوان آب و نصف ليوان برنج (براي يك كيلو سبزي خردشده) كه قبلاً خيسانده‌اند، در قابلمه مي‌ريزند تا سبزي و برنج كاملاً پخته شود . سپس سير را خرد كرده ،با زردچوبه و روغن سرخ مي‌كنند و به مواد داخل قابلمه اضافهمي‌كنند.سر آخر، در ترشي مورد علاقه، مقداري آرد برنج (گندم) حل كرده و به تدريج بهخورشت اضافه مي‌كنند. اين كار باعث لعابدار شدن خورشت مي‌شود. در پايان نيزتخم‌مرغها را اضافه نموده، ميل مي‌كنند.

4- واویجکا:

مواد لازم:  گوشت مکعبی خورد شده گوسفند یا گوساله (گوسفند خوشمزه تره) یک بسته (حدود پونزده تا بیست تکه) پیاز متوسط یک عدد، گوجه پنج تا شش عدد متوسط، آبغوره به میزان کافی، نمک، فلفل ، زردچوبه و ادویه به میزام لازم، آب جوش به میزان لاز

فرنگی های ورقه شده و یک حبه سیر خرد شده را به خوراک اضافه می کنیم نمک و فلفل سیاه و ابغوره را نیز می افزاییم سپس در ظرف مورد نظر کشیده و سرو می کنیم

  پیاز را خورد کرده و سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود بعد گوشت را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه با اضافه کردن ادویه ها بجز نمک در روغن تفت میدهیم. بعد از این مرحله آبغوره را که بسته به میزان ترش بودن آن نیم تا سه چهارم استکان لازم است به مواد اضافه کرده هم میزنیم سپس گوجه ها ی رنده شده روی بقیه مواد میریزیم… یادتان باشه در تمام مراحل از چشیدن غذا غفلت نکنید، اینجوری میتونید تشخیص بدید غذا ترش یا تند یا …..

بعد از اینکه چند دقیقه ای غذا را هم زدید سه چهارم لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا خوب بپزد…..یادتان باشد این غذا نیازی به آب ندارد و در شمال به خاطر رطوبت هوا و زود پختن گوشت همان آب گوجه برای پختن غذا کافیست، اما اینجا برای اینکه خوب بپزه ناچاریم کمی آب بهش اضافه کنیم و در قابلمه را محکم کنیم که سریعتر بپزد…

وقتی گوشتها پخت می توانید نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه غذا را سرو نمایید….این خورشت با یه پلوی زعفرونی معرکه میشه …..درستش کنید پشیمون نمیشید….

 5- ترش واش قاتق
موادلازم: سبزی(نعناع و چغندر و ترش واش)،روغن،آبغوره،بادنجان قلمی،گوجه فرنگی،تخم مرغ،پیاز،
ابتدا سبزی ها را شسته و با پیاز و سیر سرخ می کنیم تا کاملا ریز شوند سپس ان ها را در روغن سرخ کرده و کنار می گذاریم مرغ را نیز پس از شستن تکه تکه کرده و در روغن سرخ می کنیم مقداری اب به مرغ اضافه کرده و می گذاریم به همراه سبزی های سرخ شده بپزد .در انتهای پخت بادنجان و گوجه فرنگی رو به آن می افزاییم./جیرگوابرنیوز/

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *