سرپرست هیأت کاوش گورستان باستانی لیارسنگبن املش گیلان گفت: در چهارمین فصل پژوهش های میدانی این محوطه باستانی 39 گور مورد شناسایی قرار گرفت.
به گزارش رانکوه نیوز؛ از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، ولی جهانی عنوان کرد: چهارمین فصل از پژوهش های میدانی گورستان باستانی لیارسنگبن در چهار کارگاه بهانجام رسید.
این باستان شناس گورهای کشف شده را از انواع چاله ای، دخمه ای و خمره ای اعلام کرد که ویژگیهای گونهشناختی اشیاء یافت شده در این محوطه، بازه زمانی اواسط اشکانی تا اواسط دوره ساسانی را به نمایش می گذارد.
او تصریح کرد که این تاریخ گذاری، بر اساس آزمایش های سالیابی مطلق رادیو کربن (C14) نیز به تأیید رسیده است.
جهانی با اشاره به پیشینه مطالعات و کاوش های باستان شناسی در این محوطه گفت: پیش از این نیز، این محوطه در سالهای 1393، 1395 و 1396 مورد کاوش و گمانهزنی قرار گرفته و دادههای فرهنگی ارزشمندی از ادوار مورد اشاره در آن شناسایی شده بود.
وی اظهار داشت: در نگاهی کلی، پژوهشهای صورت گرفته تاکنون بر روی گورآوندهای مکشوفه از این محوطه نشان دهنده ارتباطات منطقهای و فرامنطقهای باشندگان این محوطه با سرزمینهای دور و نزدیک از جمله اقوام ساکن در کرانههای شمالی دریای خزر همچون استپهای جنوب روسیه و یا ارمنستان امروزی همزمان با دوره اشکانی است.
چهارمین فصل از پژوهش های میدانی گورستان باستانی لیارسنگبن املش گیلان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد.