به گزارش رانکوه نیوز، مدیرعامل اتحادیه چایکاران غنچههای طلایی شمال کشور گفت: با افزایش نسبی قیمت برگ سبز چای و عملکرد خوب سازمان چای در خرید تضمینی و پرداخت تقریبا به موقع بهای این محصول با پشتوانه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای شور و شوقی در بین چایکاران دیده میشود.
به گفته فرشید محبی، علیرغم همه ناملایمات، سختیها و بی مهریهای ادوار گذشته؛ برنامه ریزی و تلاشهای مستمر همه دستاندرکاران صنعت چای از جمله احیای باغهای چای مخروبه و برگشت به چرخه تولید، به زراعی و … پیشرفت و وضعیت نسبتا بهتر معیشت چایکاران و رضایتمندی نسبی آنها شده است.
او از همت چایکاران شمال کشور در اجرای عملیات به زراعی؛ داشت، نگهداری و رسیدگی به امور باغی برای برداشت محصول باکیفیت در سال جدید خبر داد.
حدود ۱۷۰ کارخانه چایسازی در گیلان و مازندران برای خرید تضمینی برگ سبز چای اعلام آمادگی کرده اند.
شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک امسال را ۹ هزار و ۲۰۰ تومان و برگ سبز چای درجه دو را ۷ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرده است.
قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک امسال نسبت به سال گذشته ۳۷.۵ درصد و چای درجه دو ۴۸ درصد افزایش یافته است.
کیفیت خوب برگ سبز چای در چینش بهاره ۱۴۰۱
رئیس سازمان چای کشور گفت: از اول اردیبهشت ماه تاکنون ۱۴ هزار و ۶۳۵ تن برگ سبز چای به ارزش ۱۳۴ میلیارد تومان از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شده است.
به گفته حبیب جهانساز، از این مقدار ۱۴ هزار و ۵۴۲ تن معادل ۹۹ و ۴ دهم درصد برگ سبز چای درجه یک است که که نشان از کیفیت خوب این محصول کشاورزی دارد.
وضعیت مطلوب بهره برداری چای در سال جدید
رئیس اتحادیه کارخانجات املش نیز وضعیت بهره برداری چای در سال جدید را مطلوب اعلام کرد و گفت: کارخانههای چای در ازای تحویل چای باکیفیت به چایکاران تشویقی میدهند.
به گفته یدالله حاجی آقازاده، بهره برداری برگ سبز چای تاکنون بهتر از سال گذشته بوده است.
املش ۴ هزار و ۸۵۰ هکتار باغ چای و ۳۷ کارخانه چایسازی دارد.
این شهرستان بزرگترین تولیدکننده چای کشور است.
۸ هزار و ۴۰۰ چایکار املشی سالانه ۳۰ هزار تن برگ سبز چای برداشت میکنند.
رونق صنعت چای با برداشت باکیفیت این محصول
هادی امیدی یکی دیگر از مدیران عامل اتحادیه چایکاران کشور ضمن رضایت از قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای از چایکاران زحمتکش خواست با برداشت باکیفیت این محصول به اعتلای صنعت چای کمک کنند.
برداشت برگ سبز چای هر سال از اول اردیبهشت تا ۳۰ مهر ماه در ۳ مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام میشود.
حدود ۶۰ هزار خانوار چایکار در ۲۵ هزار هکتار باغ چای شمال کشور به تولید و پرورش این محصول اشتغال دارند.
۹۰ درصد باغهای چای کشور در استان گیلان و ۱۰ درصد دیگر در استان مازندران قرار دارد.