اختصاصی/ شهر جدید رانکوه آخرین بخش شرقی استان گیلان است .
به گزارش خبرنگار رانکوه،شهر جدید رانکوه آخرین بخش شرقی استان گیلان است، از شمال به دریای خزر ، از شرق به تنکابن مازندران ، از جنوب به رودبار الموت و رودبار حسینقلی خانی یا رودبار محمد زمان خانی و از غرب به دیلمان و لاهیجان محدود می شود . حد اصلی رانکوه در مشرق دریاسر بوده است . اما حدود صد سال است که لنگرود و دهکده های اطراف آن از لاهیجان جدا شده و به رانکوه ملحق شده است . از آن وقت تا امروز این بخش به نام رانکوه و لنگرود خوانده می شود .
پهنای آن از کناره های لنگرود تا رودسورخانی که مازندران را از گیلان جدا می کند ، چهل چهار کیلومتر و درازای آن از مصب پلرود تا گردنه ی گون کل پنجاه و سه کیلومتر است زمین هموار و دشت آن ، از پای ارتفاعات تا کناره ی دریای خزر در امتداد املش نوزده تا بیست کیلومتر در نزدیکی سامان مازندران به سه کیلومتر می رسد و اراضی کوهستان آن شامل اشکور و سمام و شاهجان است .
شهر رانکوه در بخش رانکوه شهرستان املش واقع گردیده و مختصات جغرافیایی آن ۵۰ درجه و ۱۳ دقیقه طول شرقی و ۳۷ درجه و ۲ دقیقه عرض شمالی است . از لحاظ موقعیت نسبی این شهر در منتها الیه بخش جلگه ای و ابتدای بخش پایکوهی شهرستان املش واقع گردیده و نسبت به سواحل دریای خزر نیز حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارد . رودخانه کیارود در حاشیه بخش شرقی شهر به صورت شمالی – جنوبی جریان دارد .
شهر رانکوه از توابع شهرستان املش استان گیلان است . رانکوه نسبت به رشت ( مرکز استان گیلان ) حدود ۷۳ کیلومتر فاصله دارد .
وضع توپوگرافی :
شهر رانکوه در انتهای بخش جلگه ای و ابتدای بخش پایکوهی استان گیلان واقع گردیده ، بنابراین قسمتهایی از شهر شیبدار بوده و بقیه قسمت ها تقریبا مسطح و هموار هستند . بطور کلی اراضی بخش شمالی و تا حدودی مرکزی شهر همچنین قسمت کوچکی از بخش جنوبی دارای شیب تقریبا مناسب بوده ، در صورتیکه مابین قسمتهای مذکور ، راضی با شیب تند وجود دارد
سوغات رانکوه:
برنج با کیفیت ، چای خوش عطر و خوش پخت و همچنین عسل طبیعی نیز سرآمد سوغات این شهر است .
نقاط گردشگری رانکوه:
مزیتها و پتانسیلهای طبیعی و انسانی بسیار مطلوبی در سطح شهر رانکوه به منظور جذب گردشگر موجود بوده که عمده ترین آنها عبارتند از :
- برخورداری از اراضی سرسبز حاشیه رودخانه کیارود
- چشم انداز مناسب به ارتفاعات بسیار زیبا و دیدنی
- نزدیکی به شهر قدیمی و منطقه تاریخی املش
- نزدیکی به محور اصلی املش – چابکسر
- مجاورت به تپه های سر سبز پوشیده از جنگل و باغات چای
- بهره مندی از شبکه دسترسی (راه ها) مناسب
- بهره مندی استخر طبیعی رانکوه از توان صید و صیادی