دکتر فلاح دوست در گفتگو با خبرنگار رانکوه نیوز ضمن تبریک پیشاپیش به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان، در راستای حفظ و ارتقاء بهداشت عمومی و مصرف گوشت سالم بهداشتی و جلو گیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام ، توجه شهروندان گرانقدر را به رعایت نکات ذیل جلب می نماید ؛
1. با توجه به بروز مواردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان گیلان، از قربانی کردن دام در منزل اکیداً خودداری نمایید و دامهای نذری خود را جهت ذبح شرعی و بهداشتی به کشتارگاه صنعتی ارسال نمایید.
2. گوشت مورد نیاز خود را از قصابی های معتبر تهیه نمایید که مهر دامپزشکی بر روی لاشه قابل رویت باشد و همچنین می توانید با یکی از قصابان شهرستان برای قربانی کردن دام در کشتارگاه صنعتی و تحویل لاشه دام هماهنگی نمایید.
3. بیماری تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک می باشد ولی هیچ گونه علائمی در دام ایجاد نمیکند و دام آلوده کاملاً سالم بوده و از طریق خون و ترشحات می تواند بیماری را به انسان منتقل نماید لذا حتی المقدور از تماس مستقیم با دامها پرهیز نمایید.
4. در صورت لزوم برای نزدیک شدن به دامها از دستکش استفاده نمایید.
5. در هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده نمایید.
6. قبل از مصرف گوشت و آلایش دامی حداقل به ترتیب 24 و 72 ساعت آن را در دمای یخچال ( 0 تا 4 درجه ) قرار دهید.
7. قبل از توزیع گوشت نذری، آن را به مدت 24 ساعت در دمای یخچال ( 0 تا 4 درجه ) قرار داده و سپس توزیع نمایید.
8. جهت استفاده از خدمات بهداشتی و مشاوره ای دامپزشکی می توانید با شماره تلفن گویای 1512 تماس حاصل فرمایید.