به گزارش صبح رانکوه به نقل از اتحاد جنوب، گیتی پورفاضل – وکیل مدافع اولیای دم ستار بهشتی – با اعلام این خبر، گفت: دادنامه صادر شده از سوی شعبه 14 تجدیدنظر استان تهران در این باره به مادر ستار بهشتی ابلاغ شده است و بر اساس آن قاتل ستار بهشتی به سه سال حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در نقطه معین و 74 ضربه شلاق محکوم شده است.
پورفاضل با نامتناسب دانستن مجازات مذکور برای قاتل ستار بهشتی، اظهار کرد: در حالیکه در این کشور برای روزنامهنگاران مجازات شش سال حبس در نظر گرفته میشود، صدور حکم سه سال حبس برای یک قاتل جای تعجب دارد.
به گزارش ایسنا، بر اساس حکم صادره، قاتل ستار بهشتی به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی و آزار و اذیت موضوع ماده 578 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 به سه سال حبس تعزیری و همچنین به موجب ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به دو سال اقامت اجباری در برازجان محکوم شده است.
دادگاه رسیدگیکننده همچنین با استناد به ماده 608 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب 1375، قاتل ستار بهشتی را به اتهام توهین و فحاشی به 74 ضربه شلاق محکوم کرده است.
با توجه به اینکه اولیای دم ستار بهشتی معتقد بودند قتل فرزندشان از سوی مأمور پلیس فتا از نوع عمدی بوده است، از پیگیری پرونده با اتهام قتل شبهعمد و به تبع آن از دریافت دیه انصراف دادند.
ستار بهشتی کارگر وبلاگنویسی بود که در آبان 91 در بازداشتگاه پلیس فتا کشته شد و پس از آن پروندهای در این زمینه در شعبه یک بازپرسی دادسرای امور جنایی تهران باز شد.
این پرونده پس از کش و قوسهای فراوان منجر به صدور کیفرخواست با اتهام قتل شبه عمد برای یکی از مأموران پلیس فتا شد.
اولیای دم ستار بهشتی به این موضوع اعتراض کردند و پرونده برای اظهارنظر به دادگاه عمومی ارجاع شد و این مرجع در نهایت نظر دادستانی مبنی بر شبهعمد بودن قتل ستار بهشتی را تأیید کرد.
با رد اعتراض اولیای دم ستار بهشتی به کیفرخواست و ارجاع پرونده به شعبه 1057 دادگاه عمومی، این شعبه در 19 فروردین 93 تشکیل جلسه داد و به اتهام قتل شبهعمد ستار بهشتی بدون حضور شکات رسیدگی کرد.
پس از صدور حکم از سوی شعبه 1057 دادگاه عمومی، محکومعلیه پرونده به رأی صادره اعتراض کرد و پرونده به دادگاه تجدیدنظر استان تهران رفت و در نهایت شعبه 14 دادگاه تجدیدنظر استان، حکم سه سال حبس، دو سال اقامت اجباری در نقطه معین و 74 ضربه شلاق را برای قاتل ستار بهشتی تأیید کرد.
این برای چندمین بار است که طی چند سال اخیر زندانیانی با جرایم سیاسی و شبه سیاسی به برازجان تبعید می شوند. اتحاد جنوب در مقالات متعددی به قلم دکتر سید محمد مهدی جعفری، سروش اتابک زاده، حسین رویین و… در اسفندماه سال 1391 و ویژه نامه نوروز 1392 به این کار اعتراض کرده و ناخرسندی مردم این شهرستان را از تبعیدگاه جلوه دادن برازجان به اطلاع مسئولان ذیربط رسانده است.