01:45

1401/11/11

برداشت آلوچه ( هلی) روستای جیرگوابر

saja_05120000_3_Fixed

 صبح رانکوه/ یکی از میوه های سر درختی  در روستای جیرگوابر  که در این ایام اردیبهشت ماه موقع فصل  خوردن آن  شده میوه آلوچه  می باشد که به زبان محلی( هلی) میگوییم می با شد که درخت آن  بیشتر در سر باغات چای روستا میباشد.البته جلوی حیاط بعضی از افراد ساکن روستا نیز وجود دارد.

آلوچه درختی چند ساله‌ و پهن برگ است که در مناطق مختلف از جمله شمال کشور به خوبی رشد می کند
و دارای انواع مختلف می باشد. میوه های آن نیز ترش یا شیرین می باشند. این درخت در جاهای مختلف اسامی متفاوتی دارد مثلا در گیلان هلی نامیده شده و به شکوفه های آن که در نوروز درمی آیند  هلی تی تی می گویند. آلوچه درختی چند ساله‌ و پهن برگ است که در مناطق مختلف از جمله شمال کشور به خوبی رشد می کند

میوه های آن در اردیبهشت و خرداد آماده مصرف هستند. در فصل پاییز برگ های این درخت به کلی می ریزند.
در درختان سپید پوش آلوچه (گوجه سبز – هلی به محلی ) پایان زمستان و آغاز بهار را فریاد می زند . به هر سو که بنگری ، هر جا که درختی و بوته ای از خاک برآمده ، تک درختان آلوچه همچون عروسان ، با جامه ای سفید از شکوفه خودنمایی می کند

22222

خواص : آلوچه غنی از ویتامین C ، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است و مصرف زیاد آن باعث نفخ معده می‌شود . برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف آلوچه برای بهبود طعم دهان مفید است. از خواص دیگر این میوه ، خاصیت مسهلی آن است . همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون ‌و چربی خون ، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای – روده‌ای است. آلوچه باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود ،
از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک ، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

DSCN9886

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *