دکتر اسدالله عباسی افزود : اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه با بررسی تاریخ دیار گیلان برای نسل کنونی و آینده آگاهی بخش باشند.
استاندار اضافه کرد: در قرن چهارم و در دوره آل بویه فعالیت دانشمندان علوم مختلف درخشید و فعالیتهای فرهنگی خصوصا در حوزه دین و مذهب تشیع چشمگیر بوده است.
وی با اشاره به شخصیتهای تأثیرگذار برخواسته از گیلان ، گفت : متأسفانه در شناساندن برخی اسطورههای مؤثر در تاریخ این استان و کشور غفلت شده است.
رسول فرخی نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی هم حکومت آل بویه را پایه گذار اسلام واقعی در قرن سوم و چهارم دانست و گفت: پرورش علمای مختلف در این دوره و احداث کتابخانه بزرگ علمی نشان دهنده حکومت عالم پرور آل بویه است.
وی افزود: پیگیر تهیه دانش نامه آل بویه برای شناخت بیشتر بنیانگذاران این حکومت هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم معرفی حکومت آل بویه را خدمت به اهل بیت (ع) دانست و گفت : در روزهای آینده همایش آل بویه در سیاهکل و املش نیز برگزار خواهد شد.
فرید نجفی رئیس دانشگاه گیلان هم با اشاره به تلاش حکومت آل بویه برای توسعه دین اسلام و مذهب تشیع گفت: در حکومت ۱۲۶ ساله آل بویه اهتمام ویژهای برای توسعه علم و دانش هم صورت گرفته و اولین دانشگاه کشور نیز در این دوره تأسیس شد.