06:46

1403/06/30

آوردن چای دو رنگ در مراسم عروسی در روستای جیرگوابر

lrg-241-img_3506

چای دو رنگ هم از زمانیکه چای در ایران مرسوم شده , در مراسم عروسی گیلانیها از جمله روستای جیرگوابر و مجالس مهم باب شد . در گذشته یکی از هنرهای زنان ایرانی درست کردن چای دو رنگ بود که کم کم به مرور زمان کمرنگ شده و امروزه در مواردی خاص و یا در خانواده هایی اصیل به چشم میخوره .

چای دو رنگ در گیلان مخصوصا در منطقه املش در مراسم عروسی توسط شخصی که معمولا از اقوام داماد بود تهیه می  شد و آن شخص چای دو رنگ را در سینی قرار می داده و برای اولین بار نزد عروس و داماد می برده تا آنها اولین نفراتی باشند که این چای را میل می کنند .

مردم منطقه بر این باور بودند که با آوردن چای دو رنگ در عروس، زندگی عروس و داماد مثل برگ چای ، سبز  و به شیرینی چای دو رنگ شاد و شیرین باشد.

و سپس عروس داماد جهت تشکر از فردی که چای دو رنگ را نزد آنها آورده بود  پولی را داخل سینی قرار میدادند و آن فرد  در شروع مراسم عروسی با چای دو رنگ به همه کسانی که در مجلس عروسی حضور داشتند  پذیرایی می کرد تا آنها نیز برای عروس و داماد آرزوی شادکامی و شیرین کامی داشته باشند.

روش درست کردن چای دو رنگ ساده ست ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت داره :

طرزتهیه: 

استکان های کمر باریکتون رو در بیارن و یک چای خوش رنگ دم کنید و آماده بشین برای درست کردن چای دو رنگ . اول نصف استکان رو آب جوش بریزین و چند حبه قند توی استکان بندازین و با قاشق چای خوری هم بزنین تا قند حل بشه . غلظت قند باید زیاد باشه و به حد اشباع برسه . یعنی وقتی که قند میندازین دیگه حل نشه و شیره ماننده بشه . برای این منظور تعداد 4 تا 6 حبه قند کافیه . حالا توی یک کاسه چای خالص بریزین و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرومی و کم کم روی این شیره چای بریزین . میبینین که آب در پایین و چای در بالا قرار میگیره . به همین سادگی ./نصیر محله

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *