مدیر جهاد کشاورزی املش از هرس زمستانه در سطح 80 هکتار از باغ‌های کیوی شهرستان املش خبر داد.

محمد مهدی صفری در گفتگو با خبرنگار رانکوه نیوز، با اشاره به اینکه در درختان میوه محصول نهایی برآیند هماهنگی و تعامل رشد میان ساختار رویشی و زایشی است افزود: روش­‌های مدیریتی تحت کنترل مانند هرس که روی ساختار رشد رویشی دخالت دارد و روابط بین رویش و زایش درختان را متأثر از دخالت خود می‌­کند بر کمیت و کیفیت محصول تأثیر زیادی می­‌گذارد.

مدیر جهاد کشاورزی املش بیان کرد: هرس زمستانه درختان کیوی مهم­ترین و ضروری‌­ترین روش مدیریتی برای تولید محصول است. عدم شناخت کافی از وضعیت و نوع شاخساره­های باردهنده و رویشی و اجرای هرس کور موجب کاهش شدید باروری کیوی می‌­شود.

صفری تاکید کرد: اجرای هرس در کیوی بیشترین تأثیر روی فیزیولوژی و فرآیند گل‌دهی و درنهایت میوه‌­دهی این درخت دارد.

وی ادامه داد: عموماً هرس زمستانه کیوی بعد از برداشت محصول و طی یک دوره سرمایی که باعث ریزش برگ‌­های کیوی می­‌شود نسبت به موقعیت جغرافیایی منطقه انجام می‌­گیرد.

در پایان می‌توان اشاره کرد هرس به موقع زمستانه درخت کیوی مزایای زیر را خواهد داشت:

۱- گرده افشانی توسط زنبوران بهتر صورت می­‌گیرد.

۲- نفوذ نور به قسمت‌­های داخلی و سطح خاک بهتر انجام می­‌شود.

۳- شاخ‌ساره­‌های گل­‌دهنده از نور بیشتری بهره‌­مند می­‌شود و جوانه‌­های آنها بلوغ و تکامل مناسب پیدا می­‌کند.

۴- کمیت و کیفیت گل­‌دهی در سال بعد افزایش می‌­یابد.

۵- به علت جریان بهتر هوا شیوع برخی آفات و بیماری­های کیوی کاهش می‌­یابد.

۶- افشاندن محلول‌­های غذایی و یا سموم دفع آفات و امراض گیاهی آسان­تر اجرا می‌­شود.

۷- هرس زمستانه به میزان زیادی از تمایل درخت به سمت سال‌­آوری جلوگیری می­‌کند و موجب میوه‌­دهی منظم درختان کیوی می­‌شود.

۸- هرس زمستانه تعداد میوه درخت را کم می­کند اما اندازه میوه را افزایش می‌­دهد.